Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell afegeix 7,5M al fons comú de Govern i ajuntaments per a ajuts als sectors econòmics afectats per la pandèmia

El Consell afegeix 7,5M al fons comú de Govern i ajuntaments per a ajuts als sectors econòmics afectats per la pandèmia

(26/01/2021)

Avui s'ha publicat al BOIB la segona convocatòria d'ajuts de 1.500 € per a la restauració i es podrà sol·licitar a partir de demà

La institució destina fins al moment més de 30M d'euros al pla de xoc d'ajuts als sectors afectats a Mallorca


Aportació a fons comú

En una reunió convocada pel Consell de Mallorca amb els batles i batlesses, la presidenta Catalina Cladera, ha informat que la institució insular afegirà 7,5 milions d'euros al fons comú per a ajuts a sectors econòmics dels municipis de Mallorca afectats per la pandèmia, inicialment de Govern i ajuntaments, i al qual ara s'hi incorpora el Consell, que iguala les aportacions de les altres institucions. Aquesta aportació permet elevar fins al voltant de 25M la quantia que aquest fons destinarà als sectors afectats per la pandèmia als municipis de Mallorca en ajuts directes. A més de l'aportació econòmica, el Consell tramitarà i gestionarà les ajudes als ajuntaments que ho sol·licitin.

Aquesta aportació ha estat una de les accions que Cladera, acompanyada per les vicepresidentes primera i segona, Bel Busquets i Aurora Ribot, juntament amb conselleres i consellers executius, ha avançat a la reunió mantinguda avui matí amb els batles i batlesses de Mallorca, i posteriorment, ha explicat en una roda de premsa, acompanyada pels consellers de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i de Turisme i Esports, Andreu Serra.


Publicada segona convocatòria restauració i nova convocatòria per a més sectors

Cladera també ha informat que avui s'ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears la segona convocatòria d'ajuts directes de 1.500 € per a establiments del sector de la restauració (restaurants, cafeteries, cafè i bars, xocolateries, gelateries i empreses de càtering) i demà mateix ja es podrà sol·licitar. La primera convocatòria d'ajuts, que el Consell va treure a finals de desembre per valor de 5M euros ja està exhaurida, s'han adjudicat la totalitat dels ajuts a 3.333 establiments i pagat més de 2M euros a més de 1.300 negocis. La tramitació d'aquesta segona convocatòria, que es repetirà mensualment fins al mes de març, és també en línia i molt senzilla.

La presidenta també ha informat que avui el Consell ha aprovat una altra convocatòria d'ajuts directes de fins a 3.000 euros per centre, dirigits a gimnasos i escoles de dansa. La convocatòria es publicarà divendres al BOIB i diumenge ja es podrà demanar. També ha avançat que ja s'està treballant en una altra convocatòria d'ajudes al comerç majorista i altres sectors afectats per la pandèmia.

Consell destina 30M € a sectors afectats

Entre l'aportació al fons comú d'ajuts i les convocatòries d'ajudes directes, el Consell de Mallorca destina més de 30M d'euros, cofinançats una part pel Govern, al pla de xoc d'ajuts als sectors afectats per la pandèmia a Mallorca per aquest primer trimestre.

«Demostram que una resposta coordinada entre institucions és una resposta més potent» ha apuntat la presidenta del Consell «Una resposta més àgil perquè des del Consell ens esforçam perquè arribi més aviat possible als sol·licitants, que respecta l'autonomia dels ajuntaments i s'adapta a les necessitats reals dels municipis per donar suport i protegir el teixit econòmic i social de Mallorca», ha dit.
«Amb aquest pla de xoc de Mallorca donam una resposta coordinada, àgil i ràpida a les necessitats del nostre teixit productiu, però el nostre gran objectiu és la reactivació econòmica i que tots els negocis puguin recuperar l'activitat al més aviat possible» ha expressat Cladera. «Per això, des del Consell no escatimarem esforços i seguirem treballant plegats amb el sector turístic i la resta d'institucions per a tenir temporada turística quan millori la situació epidemiològica»

Totes les convocatòries públiques d’ajuts COVID-19 a Mallorca es poden tramitar, gestionar i seguir el seu procés a la nova pàgina web ajutsmallorca.com