Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'Ajuntament i el Consell signen el conveni per executar les inversions de Capitalitat de l’any 2020 per un import d'1’3 milions d’euros

L'Ajuntament i el Consell signen el conveni per executar les inversions de Capitalitat de l’any 2020 per un import d'1’3 milions d’euros

(28/07/2020)

Avui s‘ha ratificat l’acord que permet subvencionar intervencions en habitatge, mercats municipals, PalmaActiva i el dipòsit de Son Toells Palma, 28 de juliol de 2020.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el batle de Palma, Jose Hila; i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han signat avui el conveni de col·laboració per executar les inversions incloses dins l'acord de Capitalitat 2020 de la institució insular. Així, el Consell de Mallorca ha concedit 1,3 milions d’euros a l’Ajuntament per dur a terme actuacions en infraestructures i serveis municipals.

Segons la presidenta Cladera, "des de la passada legislatura el Consell se suma a fer aquesta aportació” en el marc de la Llei de Capitalitat. Així mateix, la presidenta ha mostrat la seva satisfacció “per poder ajudar a impulsar projectes dins el municipi de Palma que, sent la capital de l’illa, beneficien tots els mallorquins i les mallorquines”.

Això se suma a tota la feina que du a terme el Consell de Mallorca amb els municipis. “Tenim en marxa el pla d’obres i serveis, les subvencions per als PAESC, a les quals l’ajuntament de Palma també hi participa, i altres accions dins del Mallorca Reacciona dirigides a tots els municipis”, ha dit la presidenta, i ha destacat la “col·laboració recent amb l’ajuntament de Palma en l’àmbit social: hem aportat 1,6 milions d’euros enguany per reforçar les polítiques socials per a les persones que més ho necessiten”.

El batle de Palma ha volgut agrair "la disponibilitat a col·laborar, sempre està devora de l'Ajuntament". Hila ha destacat que la inversió "permetrà posar en marxa petits i grans projectes" que aposten per "l'habitatge, els mercats municipals o el dipòsit de vehicles". "Amb aquesta signatura ja podrem disposar de l'aportació i, per tant, engegar les propostes", ha dit Hila.

Aquesta inversió d’1,3 milions d’euros, inclosa en l’acord de Capitalitat 2020, farà possible les actuacions següents:

-    Fase I de les obres d'adequació del dipòsit municipal de Son Toells (700.000 euros)

-    Remodelació plaça Bisbe Planas de Sant Jordi (35.000 euros)

-    Subvencions rehabilitació d'habitatges (200.000 euros)

-    Remodació de la coberta "est"  del mercat de Pere Garau (300.000 euros)

-    Impermeabilització de la terrassa de l'escola de formació de Palma Activa (15.000 euros)