Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Comissió Política d’ESI aprova per unanimitat el pla inicial de feina

La Comissió Política d’ESI aprova per unanimitat el pla inicial de feina

(13/01/2021)

La proposta ha sortit endavant amb els vots favorables de PSIB, MÉS, Podem, Ciutadans i El Pi que han arribat a un acord per començar a treballar

La Comissió Política sobre Explotació Sexual Infantil (ESI) ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de PSIB, MÉS, Podem, Ciutadans i El Pi el seu pla inicial de feina durant la reunió constitutiva que ha tengut lloc aquest migdia a la seu de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

En aquest sentit, el president de la Comissió, Jaume Tortella, ha destacat que «s’ha arribat a un consens per tal de començar a fer feina sumant entre tots, cercant solucions i analitzant les responsabilitats polítiques dels darrers anys». 

Tortella ha explicat que amb la posada en funcionament d’aquesta Comissió sorgeix «una oportunitat per analitzar les mesures i avaluar si aquestes mesures de gestió han estat suficients, absents o necessàries».

El president de la Comissió ha volgut reconèixer i agrair el fet que «hi ha hagut partits que malgrat la seves reivindicacions inicials han volgut sumar-se a la Comissió perquè han vist que constitueix una oportunitat per estudiar a nivell polític les decisions preses». Així mateix ha afegit que «és molt positiu que en aquest espai hi estiguin representades diferents sensibilitats polítiques, cadascuna fent les seves aportacions».

El pla de feina que s’ha acordat en aquesta primera trobada estableix compareixences, d'una banda, de les i els responsables polítics tant de l’IMAS com de l’àrea de Menors (vicepresidents/es i directors/es insulars) i, per l’altra, dels i les professionals de l’àrea (caps de servei i tècnis de referència), que seran els primers en intervenir. La setmana que ve tendrà lloc la primera de les compareixences, que es duran a terme setmanalment. 

La documentació d’anàlisi s’anirà determinant en funció de les declaracions dels compareixents i serà exclusivament referent a les decisions polítiques que afecten l’àrea de menors (protocols, instruccions, etc). La Comissió espera tenir les conclusions el pròxim 13 d’abril.