Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 1.700 persones es vacunen avui contra la Covid-19 a les residències de Mallorca

Més de 1.700 persones es vacunen avui contra la Covid-19 a les residències de Mallorca

(30/12/2020)

172 usuaris i 174 professionals de la Llar d’Ancians han rebut la primera dosi de la vacunació

Un total de 346 persones entre usuaris i personal de la Llar d’Ancians rep avui en aquest centre de l’IMAS la primera dosi del vaccí contra la covid-19 que, des de diumenge, s’administra als col·lectius més vulnerables, com és la gent gran que viu a centres residencials. 

Els professionals del Servei de Salut del Govern balear s’han desplaçat avui a primera hora del matí a les instal·lacions del centre per vacunar 172 residents i 174 professionals. A més de la Llar, setze residències més de la Xarxa d’Atenció a la Dependència de Mallorca reben avui la primera dosi de la vacuna. 

En total, el vaccí s’administra avui a 1.711 persones (1.055 usuaris i 656 professionals) d’un total de desset residències de gent gran de Mallorca. Es continua així el calendari previst de vaccinació contra la covid-19 (Comirnaty de Pfizer-BioNTech) que va començar diumenge amb la vacunació de 55 residents i 79 professionals de la residència OMS-Sant Miquel, també gestionada per l’IMAS.  

A l’hora de fixar l’ordre de vacunació de les residències, des del Govern es basen  principalment en l’absència d’un brot actiu i en l’historial de brots, i preferiblement comencen pels centres en què hagi passat la malaltia un nombre menor de persones i, per tant, n’hi hagi manco amb anticossos. 

Totes les persones que es vacunen reben un justificant de vacunació amb la dosi, la data, el lot i la data de la segona dosi, així com una referència al portal notificaRAM per declarar possibles efectes adversos.