Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El projecte de la Casa Museu Blai Bonet a Santanyí avança dins el termini previst

El projecte de la Casa Museu Blai Bonet a Santanyí avança dins el termini previst

(27/07/2020)

La presidenta Cladera i la batlessa del municipi, Maria Pons, han fet una visita a les obres del que serà un centre públic i divulgatiu de la figura i obra de l'escriptor mallorquí

També han visitat l'empresa familiar artesana en pedra de Santanyí, Sebastià Caldentey, i la formatgeria Grimalt, as Llombards

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha desplaçat avui a Santanyí per fer un seguiment de les obres del projecte de la Casa Museu Blai Bonet, centre de poesia. Un projecte de la institució insular i la Fundació Mallorca Literaria al qual hi destina 1,7 milions d'euros​​​​​​​.

Cladera, juntament amb la batlessa de Santanyí, Maria Pons, el batle pedani des Llombards, Mateu Nadal, la directora insular de Cultura, Maria Pastor, i la directora gerent de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, han visitat les obres, que avancen al ritme previst, tot i haver-se aturat durant quinze dies per mor de la situació derivada de l'estat d'alarma. Una paralització que no ha provocat un retard significatiu respecte al termini de final d'obra, previst per l'estiu que ve.

Una vegada acabades les obres, l’edifici mantindrà l’essència i els elements singulars lligats a la memòria de Blai Bonet i al mateix temps serà un espai funcional per a tots els usos que requereix el centre. El projecte inclou un espai dedicat a divulgar la vida i obra de l’autor; un espai destinat a arxiu i biblioteca especialitzat en poesia, i un espai dinàmic de divulgació poètica, que serà aula, taller, biblioteca i espai educatiu amb dimensió local i illenca.

"Vull agrair a la Fundació Mallorca Literària, l'Ajuntament de Santanyí i a l'arquitecte autor del projecte, Biel Arbona, la seva aposta i dedicació a aquest projecte", ha expressat la presidenta Cladera. "Entre tots farem possible que aviat el centre Blai Bonet sigui una realitat i això serà una nova mostra que conservam el nostre patrimoni cultural i contribuïm a la seva difusió", ha conclòs.

Al municipi de Santanyí, la presidenta també ha visitat l'empresa Sebastià Caldentey SL, un negoci familiar que aporta la pedra de Santanyí a les obres de la Casa Museu Blai Bonet. És la tercera generació d'artesans que treballa amb pedra i tot tipus de materials per a l’arquitectura tradicional. També ha conegut el procés d'elaboració, producció i comercialització dels formatges Grimalt, as Llombards.

En totes dues visites, a més de defensar l'aposta del Consell de Mallorca al teixit empresarial i producte local mitjançant el pla de reactivació Mallorca Reacciona, la presidenta Cladera ha explicat que el Consell treballa en la creació de la marca “Producte de Mallorca” i en el disseny d’eines per la seva venda, promoció i desenvolupament tant a Mallorca com a l’exterior. És a dir, es fan campanyes de difusió de producte local i artesà, se cerquen noves vies de comercialització lligades a la digitalització i s'ha elaborat el mapa digital de botigues de producte local per enfortir la xarxa de distribució de proximitat.

 

​​​​​​​