Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La capella de la Misericòrdia reobre amb una exposició sobre dones artistes i dones representades

La capella de la Misericòrdia reobre amb una exposició sobre dones artistes i dones representades

(17/12/2020)

S’ha revisat la col·lecció museística del Consell de Mallorca per posar a l’abast del públic aquesta mostra que visibilitza les dones

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat avui la mostra «Dones artistes i dones representades. Una col·lecció museística del Consell de Mallorca», que s'obre demà al públic a la capella de la Misericòrdia, després de 9 mesos de tancament d'aquest espai expositiu. «Durant el confinament decretat el març es va decidir aprofitar el tancament al públic per revisar el fons pictòric i repensar aquest espai expositiu del Centre Cultural la Misericòrdia», ha explicat Busquets, qui ha afegit: «hem mirat aquesta col·lecció amb ulleres liles, per trobar les dones artistes i les dones representades».

Així, a partir de demà, divendres 18 de desembre, a la capella de la Misericòrdia es pot visitar aquesta mostra comissariada per Francesca Lladó. L’exposició inclou 28 obres, 5 de les quals estan signades per dones artistes, i també retrats de dones de diferents èpoques històriques i estatus socials que són testimoni de la història de l’illa, a més d’una sèrie de dibuixos post mortem.

Busquets ha animat la població mallorquina a «acostar-se a la capella de la Misericòrdia per viure la cultura segura que hi oferim», amb la possibilitat de «formar part de la mostra, moure’ns entre les obres i observar-les des de diferents perspectives i distàncies».

Francisca Lladó, comissària de l’exposició, ha afegit que en la mostra hi trobam «dos itineraris que dialoguen entre si», amb obres «estilísticament d’una gran varietat i diferents maneres de pintar».