Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell es compromet a reforçar el vincle amb les entitats del tercer sector social

El Consell es compromet a reforçar el vincle amb les entitats del tercer sector social

(16/12/2020)

La presidenta Catalina Cladera, Javier de Juan i Andreu Serra han visitat les instal•lacions de la Fundació Patronat Obrer de Sant Josep.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha visitat aquest migdia les instal•lacions de la Fundació Patronat Obrer a Palma per conèixer de primera mà i donar suport a la tasca que duu a terme l’entitat amb les persones en risc d’exclusió social. Tots ells han estat rebuts per Catalina Serra, presidenta de la Fundació.

La Fundació Patronat Obrer és una entitat que va nèixer amb l’objectiu de pal•liar les necessitats bàsiques de la població. Des dels seus inicis la Fundació ha duit a terme una funció social dirigida als col•lectius vulnerables o en risc d’exclusió social des de diferents àmbits d’actuació, com la formació, la infància, la gent gran i l’orientació laboral, a més de l’esport i la cultura. 

La presidenta del Consell ha volgut destacar, precisament, la feina de l’entitat «que en els seus 114 anys d’història s’ha sabut adaptar a les necessitats socials per poder donar-lis resposta». Cladera ha recordat que «les administracions hem de ser fortes i hem de ser presents en l’atenció als col•lectius més vulnerables, però allà on no arribam nosaltres hi ha entitats com aquesta que sí ho fan. D’aquesta manera no deixam ningú sense atendre».

Així mateix la presidenta s’ha compromés, de cara al 2021 a reforçar els vincles i col.laboració amb les entitats que treballen en el tercer sector per donar resposta conjunta a les necessitats socials derivades de la pandèmia.

En aquest sentit Patronat Obrer és una de les entitats que col•labora amb la direcció insular d’Inclusió Social de l’IMAS mitjançant el desenvolupament de cursos de formació en el marc del Servei Especialitzat d’Inserció Social i Laboral (SEILS), una programació formativa de cursos ocupacionals anuals com a mecanisme per fomentar l’inserció social i laboral de persones es situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social. 

Aquest 2020 els cursos que s’han duit a terme en el marc del programa han estat el de Muntatge d’instal•lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edifics, que han completat 13 alumnes i el de Lampista, calefacció i climatització, en el que han pres part 15 alumnes. Al mes de gener s'iniciarà un nou curs d’auxiliar de perruqueria, amb 15 places més, el que significa per l’IMAS una inversió total de més de 100.0000 euros en aquests cursos de formacio per a la inserció laboral. 

A més, la Fundació Patronat Obrer també participa en els Jocs Esportius Escolars, un programa de la direcció insular d’Esports que consisteix en l’orgnització de jornades esportives per a ajuntaments, clubs, associacions, escoles esportives i centres educatius. En concret l’entitat està inscrita en l’àrea de patinatge.

Vídeos

Visita Patronat Obrer