Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Departament de Mobilitat i Infraestructures instal·la la primera estació mòbil d'aforaments per controlar els accessos a cala Deià

El Departament de Mobilitat i Infraestructures instal·la la primera estació mòbil d'aforaments per controlar els accessos a cala Deià

(23/07/2020)

Es tracta d’una prova pilot emmarcada dins del projecte Smart Island que preveu disposar quatre equipacions més similars a diferents indrets de l’illa.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha començat a provar a cala Deià un sistema de control de capacitat de vehicles que permet donar informació en temps real de l’ocupació de cotxes a la zona. El projecte està emmarcat dins la plataforma Smart Island, finançada al 100 % per Red.es mitjançant els fons FEDER, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Mallorca i regular l’activitat turística mitjançant actuacions en l’àmbit tecnològic. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, el batle de Deià, Lluís Enric Apesteguia, i el de Valldemossa, Nadal Torres, han pogut comprovar in situ el funcionament del dispositiu que té com a objectiu final procurar una gestió més eficient del trànsit en benefici tant de residents com de turistes. 

L’estació mòbil du integrat un sistema de recollida d’informació del pas de vehicles així com del nivell d’ocupació per trànsit rodat en determinades carreteres que tenen sortida difícil o recursos escassos per a aparcament. Unes dades que aporta als conductors a través de panells mòbils de missatge variable. 

«La intenció és evitar una afluència massiva de vehicles en aquestes vies que generi congestions a paratges protegits. Una actuació similar a la que vàrem dur a terme fa una setmana a cala Varques», ha assegurat el conseller Iván Sevillano. A més a més, i a banda de monitoritzar la informació en temps real i de donar informació de la situació del trànsit, el dispositiu fa un recull del registre de dades històriques per a l’anàlisi estadística posterior, «cosa que permetrà poder incidir en una futura reordenació de la mobilitat i fer-la més respectuosa amb l’entorn», ha afegit Sevillano. 

A part de l’estació instal·lada a Deià, està previst que les pròximes setmanes se n’instal·li una altra al Port de Valldemossa. A finals del mes de setembre s’espera disposar de tres sistemes més de control de la capacitat. La ubicació variarà al llarg de l’any segons les necessitats. A l’estiu, es controlaran prioritàriament les zones més saturades, per regular-les, i a l’hivern, el control de la capacitat es farà prioritàriament a la zona de la serra de Tramuntana.