Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS treballa per afavorir la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat

L’IMAS treballa per afavorir la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat

(03/12/2020)

El conseller Javier de Juan visita els alumnes del curs de cuina amb motiu del Dia Internacional per a les Persones amb Discapacitat

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el conseller de Drets Socials del Consell de Mallorca i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan i el director insular de l’àrea de Persones amb Discapacitat de l’IMAS, Antoni Bauzà, han visitat els prop de quinze alumnes que realitzen enguany el curs de cuina organitzat des de l’IMAS amb l’objectiu de donar una formació a les persones que tenen qualque tipus de discapacitat. 

Aquest curs és només una mostra de les diferents iniciatives sociolaborals que es duen a terme des de l’IMAS per facilitar l’accés al mercat laboral d’aquest col·lectiu i garantir així la igualtat d’oportunitats. Concretament, a més de l’esmentat curs, des de l’IMAS també s’està duent a terme una formació per a auxiliar de manteniment en el qual hi participen sis persones. Igualment, cal destacar també el projecte de formació i ocupació Raixa 2020, que l’IMAS duu a  terme conjuntament amb el SOIB, i en el que enguany participen un total de 10 alumnes, tots ells majors de 30 anys.

A més,  l’IMAS té concertades 1170 places de serveis ocupacionals amb 10 entitats del sector, en els quals es dissenyen itineraris  d’inserció sociolaboral per als usuaris que ho necessiten. En aquestes places s’han atès més de 1800 persones durant l’any 2020. 

Igualment, cada any el servei d’intèrprets de llengua de signes de què disposa l’IMAS ajuda unes 130 persones amb discapacitat auditiva en el seu dia a dia, realitzant així uns 2.000 serveis anuals aproximadament d'acompanyament i suport per a la realització de qualsevol gestió.