Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell comprarà mesuradors de CO2 per a les associacions de gent gran

El Consell comprarà mesuradors de CO2 per a les associacions de gent gran

(27/11/2020)

La institució insular assumeix l'adquisició dels aparells, obligatoris perquè els clubs puguin reprendre les activitats socials a partir del'entrada en vigor, demà, del nou pla de mesures

La consellera de Presidència del Consell de Mallorca, Teresa Suárez, ha explicat en roda de premsa que, una vegada aprovat Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 del Govern de les Illes Balears, els clubs i associacions de gent gran de Mallorca podran reprendre les activitats aplicant les mesures corresponents al nivell 3 d'alerta sanitària, que és el decretat per a l'illa de Mallorca i que entra en vigor demà mateix.

Així ho ha comunicat el Consell de Mallorca a les més de 280 associacions de gent gran de Mallorca, després de mesos de paralització de les activitats i tancament dels clubs socials per motius de seguretat i protecció derivats de la pandèmia.

A més d'informar les associacions dels requisits que han de complir per poder reobrir, també s'ha informat que el Consell de Mallorca ha decidit assumir la compra dels mesuradors de CO2 de què han de disposar de manera obligatòria, seguint el pla de mesures aprovat avui.

D'aquesta manera, el Consell comprarà més de 280 aparells de control de l'aire i farà front a la despesa que això suposaria per a les associacions de gent gran de Mallorca. Es destinarà una partida suficient per a dotar a cadascuna de les associacions d'aquests aparells, que mesuraran la concentració de CO2 a les seus socials i espais tancats dels clubs, per facilitar el control del grau de ventilació i la qualitat de l'aire, a fi de saber quan s'ha de ventilar i reduir el risc de contagi.
Suárez ha recordat que des de fa setmanes s'ha estat treballant amb les associacions per poder avançar el moment de l'obertura i que el Consell ha destinat 30.000 euros a la contractació de personal perquè elabori conjuntament amb els clubs els plans de contingència necessaris per poder reprendre les activitats.

«El Consell seguirà al costat dels clubs perquè les activitats es puguin complir amb totes les mesures de seguretat, però també per donar resposta a necessitats de mantenir una vida activa i retrobar-se de manera segura i amb responsabilitat» ha explicat Suárez.

El Consell de Mallorca, mitjançant la direcció insular de Promoció Sociocultural ha estat en contacte directe i coordinat amb la Conselleria de Salut i les associacions per tal de preparar l'obertura dels centres amb totes les mesures de seguretat.

Entre altres mesures, el pla estableix que en nivell d'alerta sanitària 3, a més de disposar d'un pla de contingència i aparells de control de l'aire, els clubs podran reobrir només per a activitats dirigides, sense contacte físic i sempre respectant la distància de seguretat interpersonal ampliada de dos metres; amb una capacitat màxima dels establiments o instal·lacions interiors del 30%. Les activitats s'han de fer en grups estables de màxim 6 persones i han de romandre tancats el servei de bar i les activitats en què es consumeixin aliments i/o begudes, tret de la hidratació necessària durant la realització d'altres activitats permeses.

El Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears demà, dia 28 de novembre, i les persones interessades el poden consultar a la web boib.caib.es

​​​​​​

Vídeos

roda de premsa de Teresa Suarez