Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera presideix l'Aliança de Paisatges Culturals i marca el full de ruta de l’organització per a l’any 2021

Cladera presideix l'Aliança de Paisatges Culturals i marca el full de ruta de l’organització per a l’any 2021

(24/11/2020)

El Consell de Mallorca participa d’aquesta iniciativa en representació de la Serra de Tramuntana, juntament amb el palmeral d’Elx, l’Alhambra i el Generalife, Aranjuez, les Medul•les, Eivissa i Sintra.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha participat aquest dimarts a la primera reunió com a presidenta de l'Aliança de Paisatges Culturals. A la reunió que, s'ha realitzat per via telemàtica i ha comptat amb la participació de la secretària i representant del Paisatge Cultural d'Aranjuez, Maria del Pozo i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, s’ha traçat el full de ruta per l'any 2021.

L'Aliança de Paisatges Culturals és una iniciativa que posa en contacte a diferents llocs afins que han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni Mundial, que il•lustren l'evolució dels assentaments humans al llarg dels anys, sota la influència de l'entorn natural, i de les forces socials, econòmiques i culturals internes i externes per a crear una obra conjunta de valor universal excepcional.

Entre els reptes que assumeix l'Aliança per a l'any que ve, hi ha la incorporació de nous membres. En aquest sentit, Cladera ha aprofitat per proposar la inclusió de la Menorca Talaiòtica dins de l'Aliança, ja que tot i que està en procés de ser reconeguda com a Paisatge Cultural, compleix els requisits per formar part d'aquesta organització que a Espanya i Portugal compta amb set paisatges entre ells la Serra de Tramuntana i la biodiversitat i la cultura d'Eivissa.

Els altres cincs membres són el Paisatge Cultural d'Aranjuez, el palmeral d'Elx, L'Alhambra i el Generalife, la zona arqueològica de Les Medul•les i de Portugal, el Paisatge Cultural de Sintra.

Altres de les propostes que s'han comunicat a la reunió són iniciar una promoció turística selectiva orientada al turisme cultural, crear sinergies de treball compartit en relació amb problemes comuns a tots indrets que són Patrimoni Mundial.