Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient presenta el projecte d’educació ambiental: Una Nit a la Serra

Sostenibilitat i Medi Ambient presenta el projecte d’educació ambiental: Una Nit a la Serra

(21/08/2020)

La Unitat d’Educació Ambiental i la Unitat de Refugis del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient han organitzat una aventura única, educativa i divertida, perquè els nins i nines de primària coneguin la natura.

Els dimarts i dimecres dels mesos d’octubre i novembre el refugi de Son Amer (Escorca) serà l’escenari d’Una Nit a la Serra. L’activitat consistirà a gaudir d’un dia i una nit a la serra de Tramuntana, és totalment gratuïta i inclou l’estada al refugi del grup escolar (que disposarà del refugi en exclusiva), les activitats educatives, el transport entre el centre i el refugi i un menú adaptat a la seva edat.

La vicepresidenta del Consell i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat «que l’objectiu és que puguin gaudir de la natura d'una manera diferent. Oferint a les escoles una activitat educativa segura fora del centre que permeti a nines i nins conèixer la Serra de Tramuntana i descobrir la xarxa de refugis del Consell». La vicepresidenta ha recordat que «uns dels més afectats per les mesures de confinament son els nins i nines, que no varen poder acabar el curs de manera ordinària i van perdre uns mesos importants, no sols de classe, sinó també de socialització». Per la seva banda, Josep Manchado, Director Insular de Medi Ambient, ha destacat que «és una oportunitat perquè els nins i nines coneguin aquest racó de la serra en un curs tan diferent i poder fer-ho amb totes les comoditats i seguretats».

Emmarcada dins el Pla de Reactivació: Mallorca Reacciona, Una Nit a la Serra forma part de Gaudeix de la Serra dissenyat per oferir alternatives d’oci segures. Una Nit a la Serra se centra a ensenyar a prendre consciència de la importància de preservar el medi natural i cultural i en aquest projecte el departament de Territori del Consell col•labora facilitant el transport per les nines i els nins.

Dins el programa educatiu que s’ha preparat, es faran activitats per donar a conèixer els oficis tradicionals de marger, carboner o calciner, amb les educadores del Departament. I també dinàmiques d’observació del medi físic i natural de la serra per saber identificar-ne els principals elements etnològics. Les escoles que vulguin apuntar-se ho podran fer a partir de l’1 de setembre.

https://web.conselldemallorca.cat/ca/educacio-ambiental