Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient i la Conselleria de Medi Ambient animen a «gaudir de la natura amb seny»

Sostenibilitat i Medi Ambient i la Conselleria de Medi Ambient animen a «gaudir de la natura amb seny»

(14/11/2020)

Consell i Govern llancen un vídeo animant a gaudir de la natura però avisen que la COVID19 ha incrementat la pressió humana al territori i s’ha de tenir cura del medi

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha remarcat la importància «de conscienciar-nos com a ciutadania sobre la necessitat de descobrir i conèixer la natura però fer-ho amb respecte i prudència».

Per això s’ha editat un vídeo i s’aniran compartint continguts amb un mateix fil conductor: sensibilitzar sobre l’increment de persones que visiten els espais naturals. La dispersió de la pressió humana pel territori provoca molèsties entre la fauna i pot danyar la vegetació.

La campanya es pot veure als canals oficials de xarxes socials del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient:

Gaudir dels espais naturals és la manera més saludable de combatre la pandèmia. La natura és segura però també vulnerable als efectes de la pressió humana. A Mallorca hi ha centenars de quilòmetres de rutes senderistes. També rutes ciclistes i recorreguts als parcs naturals. Gaudeix del medi ambient amb responsabilitat. Descobreix la diversitat de rutes que tens al teu abast. Els espais naturals són per tu, gaudeix-los amb seny.

Visualitza el vídeo de la campanya AQUÍ

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, per la seva banda, destaca les oportunitats que tenen els senderistes a Mallorca però posa èmfasi en seguir unes bones pautes com «no dur mai els cans amollats, no deixar fems al medi i no fer foc sense autorització».

En aquesta línia és important també recordar que els conductors han d’estacionar els seus vehicles exclusivament a les zones reservades. És necessari que totes i tots evitem els embussos i caos circulatori per les diferents carreteres de la Serra de Tramuntana i altres espais naturals.  
 
Rutes i refugis de Mallorca

Descobreix les rutes senderistes que hi ha al teu abast: la Ruta de Pedra en Sec, la Ruta Artà-Lluc, els itineraris Familiars, etc. Els refugis del Consell de Mallorca estan oberts i adaptats a les mesures de prevenció derivades de la COVID-19 (mantenir la distància de seguretat, l’ús obligatori de la mascareta i la utilització de gel hidroalcohòlic). Recalcar que l’aforament als refugis no supera el 50% de la seva capacitat total.

•    RUTES SENDERISTES
•    XARXA DE REFUGIS 

Vídeos

Gaudir la natura amb seny