Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS tramita 70 targetes de família monoparental en la primera setmana d’expedició del carnet

L’IMAS tramita 70 targetes de família monoparental en la primera setmana d’expedició del carnet

(30/10/2020)

El president de l’IMAS, Javier de Juan i la consellera d’Afers Socials del Govern, Fina Santiago presenten els requisits i funcionament del document.

El president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i conseller de Drets Socials, Javier de Juan, i la consellera d’Afers Socials del Govern balear, Fina Santiago han presentat avui el nou títol de família nombrosa que tramita l’IMAS. 

Es tracta d’un nou document que ha estat aprovat pel Govern autonòmic i que gestionen els Consells Insulars. En el cas de Mallorca des de l’IMAS s’han tramitat 70 targetes en la primera setmana d’expedició del carnet. 

Aquesta nova targeta suposa un reconeixement específic per a les famílies monoparentals i inclou dues categories, la general i l’especial. Es considera família monoparental de categoria general aquella formada per un progenitor i un fill, mentre que és de categoria especial la formada per un progenitor amb dos o més fills o un progenitor i un fill quan un dels dos té una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%.

Segons dades de l’Institut Balear d’Estadística es preveu que només a Mallorca es puguin beneficiar d’aquesta targeta unes 9.000 famílies.

Pel que fa als beneficis derivats del títol de família monoparental,  el Govern Balear és el responsable d’adoptar les mesures necessaries per a què les famílies pugui gaudir, d’acord amb la seva categoria, de les mesures, serveis i prestacions de suport a la família que preveu la normativa aplicable, inclosos els beneficis o avantatges en empreses privades com ara descomptes en transports o matriculacions entre d’altres.

Javier de Juan ha explicat que gràcies a aquesta targeta «es veuen finalment reconeguts els drets d’aquestes famílies, el que suposa un reconeixement i una adptació de l’administració a les noes estructures familiars, sobretot ara que ens trobam en un context de més vulnerabilitat». 

En aquest sentit, el president de l’MAS ha explicat que aquesta vulnerabilitat que afecta la societat ha generat un augment de les demandes socials, per la qual cosa des de l‘IMAS s’ha reforçat el servei d’atenció al ciutadà amb la incorporació de cinc treballadores socials, tres al centre comarcal de Manacor, una a Inca i una altra a les oficines centrals de l’IMAS a Palma. 

Amb aquestes noves professionals són 15 persones les que des de la institució insular treballen al servei d’atenció al ciutadà, que s’encarreguen, entre d’altres tasques a l’expedició de la targeta de família monoparental, la de família nombrosa, la resolució de dubtes, la tramitació d’ajudes o la línia d’emergència social. 

Santiago per la seva part ha fet refència al fet que «juntament amb Catalunya i València som un territori pioner en reconèixer i visualitzar diferents tipus de famílies, cada vegada més presents a la nostra societat».

A la presentació de la nova targeta, que ha tengut lloc a la seu comarcal d’Inca de l’IMAS, han assistit també el vicepresident de la institució Jaume Tortella, el batle d’Inca, Virgilio Moreno i la regidora de serveis socials del municipi Maria Antònia Pons.