Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 1.000 persones han fet esport en família de manera segura gràcies al Consell de Mallorca

Més de 1.000 persones han fet esport en família de manera segura gràcies al Consell de Mallorca

(25/10/2020)

La presidenta Catalina Cladera i el conseller Andreu Serra han visitat les Jornades Esportives Familiars a Muro, on es desenvolupen fins a 20 modalitats esportives amb mesures preventives per la covid-19

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d’Esports, ha arribat a 1.000 persones el 2020 amb les quatre Jornades Esportives Familiars que ha duit a terme a Santanyí i a Platja de Muro. La presidenta de la institució, Catalina Cladera, el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i la directora insular d’Esports, Marga Portells, han visitat aquest cap de setmana la darrera d’aquestes jornades a l’espai esportiu de l’Hotel Albufera Park de Muro. Es tracta d’una activitat que té una acollida massiva entre les persones usuàries d’Esports del Consell.

Les Jornades incloses en la línia de treball «Esport per a tothom» són estades familiars a hotels de Mallorca, amb els quals el Departament estableix acords anuals per promoure el turisme esportiu local. Són quatre caps de setmana d’activitats esportives que enguany han arribat a les 20 modalitats: entrenaments a la platja i en pista, marxa nòrdica, BTT per l’Albufera, aiguagim, spinning, running, pilates, estiraments i ioga, 80’s fit dance, fit boxing i crossfit. Un circuit que inclou activitats per a persones adultes, infants i joves, aprofitant l’entorn natural. 

Segons la presidenta Cladera, aquest programa «permet fer una promoció transversal que abasta activitats esportives integrades en espais hotelers mallorquins, la qual cosa possibilita la pràctica d’exercici físic de manera intensiva mitjançant una estada de dos vespres i, al mateix temps, dinamitza l’activitat dels hotels, en aquests moments que ens trobam». 

Enguany, tal com ha explicat Andreu Serra, l’activitat s’ha adaptat als requisits marcats en la nova normalitat de la covid-19. Per això, s’han aplicat una sèrie de mesures preventives relatives a les condicions que s’han d’assegurar en les activitats de temps lliure, com ara: reducció de la capacitat a les condicions de cada moment, entrada escalonada en dos dies o grups reduïts per fer les sessions esportives, entre d’altres. El conseller ha remarcat que «hem augmentat el nombre de sessions i monitors per facilitar una pràctica segura i responsable».

La Direcció Insular d’Esports vol potenciar amb el programa «Esport per a tothom» la pràctica d’exercici físic en l’àmbit familiar, per a la qual cosa ofereix un ventall d’activitats i opcions per a diferents edats. S’adreça a persones adultes i famílies de Mallorca i inclou, no només aquestes estades puntuals, sinó també rutes al medi natural i aquàtic, com la marxa nòrdica o el senderisme, o diades esportives de BTT, coasteering o paddle surf.