Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca presenta la guia Paisatge i escola, amb un taller pràctic a Raixa

El Consell de Mallorca presenta la guia Paisatge i escola, amb un taller pràctic a Raixa

(23/10/2020)

El grup Arquitectives s’ha encarregat de fer l’activitat didàctica que ha estat un èxit de participació, amb inscripcions exhaurides.

Un dels objectius de l’Estratègia del paisatge del Consell de Mallorca és divulgar el concepte de paisatge i la diversitat que té a la població en general i, en especial, a l’alumnat. La institució insular ha creat un material didàctic adreçat a les escoles, recollit en la guia Paisatge i escola, que va dissenyar Arquitectives per al Departament de Territori del Consell. Aquest mateix grup ha estat l’encarregat de dur a terme un taller pràctic a Raixa. 

«Volem fer arribar tot aquest món a l’alumnat dels centres educatius, ja que ara per ara no forma part dels programes educatius. A més de promoure el coneixement dels diferents tipus de paisatges, també es desenvolupen propostes pràctiques amb exercicis d’intervenció en el paisatge com, per exemple, cercar els elements que s’haurien de modificar per millorar el paisatge», ha explicat el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell. 

Al taller, que ha tingut lloc als espais exteriors i als jardins de Raixa, de les 16 a 18 hores, hi han participat trenta persones, el nombre màxim que permet la situació sanitària. Els participants han fet un recorregut dirigits pel personal formador, durant el qual han visualitzat i analitzat alguns dels elements que configuren el paisatge seguint els criteris de la guia didàctica i n’han fet fotografies per poder identificar-los.

És la darrera sessió de la Setmana del Paisatge i l’única que tenia només format presencial, ja que la resta de dies les sessions varen tenir lloc al Col•legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears.
Dilluns 19 d’octubre va ser el dia de la sessió inaugural: «Aplicació del conveni europeu del paisatge i els observatoris del paisatge. El cas de Mallorca», a càrrec de Maria Lluïsa Dubon, exconsellera de Territori del Consell de Mallorca i presidenta de l’associació ciutadana Palma XXI, i Pere Sala, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya. 

Dimarts 20 d'octubre es va presentar el llibre: Refotografia del paisatge de la Serra de Tramuntana, amb Jaume Gual Carbonell, fotògraf i geògraf, i Josep Antoni Aguiló Ribas, cap de servei d’Estudis, Planificació i Gestió Ambiental del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca. 

El dimecres es va organitzar el debat sobre «Energies renovables i paisatge» amb la participació de professionals de l’arquitectura, enginyeria, geografia i també del director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Balears i la portaveu del grup ecologista GOB. La darrera sessió ha estat aquest dissabte 24 d’octubre, amb la presentació de la guia Paisatge i escola i el taller «Aprendre amb el paisatge».

A les jornades, s’hi han inscrit un total de 79 persones. Gairebé la meitat hi ha participat cada dia de manera presencial i més de la meitat de forma telemàtica.