Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Sostenibilitat i Medi Ambient inicia les obres del refugi nou de Galatzó

Sostenibilitat i Medi Ambient inicia les obres del refugi nou de Galatzó

(22/10/2020)

Aurora Ribot informa que «el nou refugi completa l’etapa de la Ruta de Pedra en Sec que passa per Galatzó i serà una eina magnífica per conèixer aquesta part de la Serra».

«Aquest nou refugi a la Serra és un exemple d’entesa i de col•laboració institucional», ha apuntat la presidenta del Consell, Catalina Cladera. «Apostam per oferir alternatives d’oci, d’esport i de turisme sostenible a la serra de Tramuntana, al mateix temps que en difonem i protegim els valors patrimonials, naturals i etnològics, a través de la xarxa de refugis del Consell», ha dit.

La presidenta, Catalina Cladera, i la vicepresidenta, Aurora Ribot, acompanyades de la directora general de Turisme del Govern, Rosana Morillo; el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado; el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i el tinent de batle, Rafel Sedano, han visitat la posada en marxa de les obres del nou refugi. 

«La xarxa de refugis i la Ruta de Pedra en Sec són una eina i una oportunitat per apropar la Serra a la ciutadania de Mallorca, realçant la natura i el caràcter antròpic d’aquest paisatge», ha assegurat la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. «La serra de Tramuntana és patrimoni de la humanitat i ho és per la relació estreta d’aquest espai natural amb l’activitat de la gent, generació darrere generació. Per conservar-la i protegir-la necessitam que la gent pugui seguir gaudint i cuidant d’aquest entorn tan especial i, aquí, un refugi nou és una eina magnífica, que contribuirà a aquesta tasca», ha afegit Ribot. 

Amb un pressupost d’1.410.000 euros, provinents de l’impost de turisme sostenible, aquest refugi, adjudicat a l’empresa Obras y Promociones Comas SA, disposarà de 52 places distribuïdes en 12 dormitoris, cuina, menjador i un espai multifuncional que acollirà esdeveniments relacionats amb el medi ambient, entre altres iniciatives. S’ubicarà on estan les antigues porqueres de la finca i «el termini previst per concloure les obres és d’un any» ha volgut puntualitzar el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado.

La directora general de Turisme, Rosana Morillo, ha defensat la necessitat de reivindicar l’impost de turisme sostenible (ITS), una «eina bàsica que Balears té gràcies als turistes que la visiten, ja que permet aconseguir un destí sostenible», ha lloat el projecte de refugi per a excursionistes presentat avui a les antigues porqueres i l’ha posat com un exemple d’utilitat a les Illes Balears. 

La finca de Galatzó, adquirida per l’Ajuntament de Calvià l’any 2006, té un gran valor cultural, històric i natural. Per la finca, passa la Ruta de Pedra en Sec en la variant que parteix des des Capdellà, concretament de l’etapa de Galatzó fins al refugi de sa Coma d’en Vidal.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha celebrat l’inici de les obres d’un projecte que «suposarà un impacte positiu per a la finca pública en el context d’impulsar el turisme de natura com una de les actuacions estratègiques del municipi». El tinent de batle de Medi Ambient i Transició Ecològica, Rafel Sedano, ha destacat, per la seva banda, que «el fet d’integrar la finca municipal de Galatzó a la xarxa de refugis de la Ruta de Pedra en Sec fomentarà el coneixement de la riquesa natural i etnològica de la finca».

Vídeos

Presentació de l'inici de les obres al refugi de Galatzó.
Presentació de l'inici de les obres al refugi de Galatzó.