Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Calvià s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

Calvià s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

(22/10/2020)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle del municipi, Alfonso Rodríguez, expressen la seva satisfacció després de signar el conveni d’adhesió d’aquest ajuntament a l’Agència de Defensa del Territori.

Avui a l’Ajuntament de Calvià s’ha signat el conveni d’adhesió a l’Agència de Defensa del Territori (ADT), amb la participació de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i el batle del municipi, Alfonso Rodríguez. Amb la incorporació del municipi calvianer, actualment són trenta-un els ajuntaments mallorquins que han delegat les competències en matèria de protecció del sòl rústic a l’ADT.

El batle del municipi Alfonso Rodríguez ha valorat positivament la incorporació de Calvià a l’ADT després de la signatura del conveni. Cladera, d’altra banda, s’ha mostrat satisfeta «amb la nova adhesió, perquè demostra que els municipis valoren la feina del Consell de Mallorca en la protecció del territori, mitjançant l’ADT, que consolida l’activitat per protegir la legalitat urbanística». Aquest municipi de 145,02 km² de superfície, quant a l’extensió de territori, ocupa el setè lloc entre els cinquanta-tres de Mallorca. En les pròximes setmanes, l’Ajuntament de Porreres també delegarà les competències de protecció del sòl rústic a l’ADT.

El 2019, tal com ja es va explicar en la presentació de la memòria anual de l’ADT, la feina d’aquesta agència, que vetla per protegir la legalitat urbanística a Mallorca, continua i es consolida. Una prova evident n’és l’augment considerable de les actuacions arran de l’increment de la plantilla respecte dels anys anteriors. Cal recordar que, al principi de la legislatura passada, hi havia 14 persones a l’ADT i, actualment, la plantilla consta de 38 persones.

Durant els dos primers anys de l’Agència de Defensa del Territori (2009 i 2010), hi havia sis municipis adherits. Durant el 2011, 2012, 2013 i el 2014 no es va produir cap incorporació. Entre el 2015 i el 2019, es varen incorporar a l’ADT vint-i-un municipis, la qual cosa va suposar arribar a la xifra total de vint-i-set.

Vídeos

Signatura Calvia ADT