Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca s’incorpora a la xarxa espanyola de destinacions intel·ligents 

El Consell de Mallorca s’incorpora a la xarxa espanyola de destinacions intel·ligents 

(11/10/2020)

El Consell Insular de Mallorca s’ha incorporat a la xarxa de destinacions turístiques intel·ligents o DTI, depenent de la Secretaria d’Estat de Turisme. Cal destacar la importància de formar part d’aquesta entitat, constituïda el 2019, ja que té com a eixos fonamentals la transició ecològica i la digitalització dels destins turístics d’Espanya.

La xarxa DTI i, en concret, la metodologia que aplica, s’ha adaptat durant aquests mesos al context derivat de la pandèmia, identificant els requisits amb més potencial per a contribuir a la reactivació de l'activitat turística i garantir la sostenibilitat i la competitivitat de les destinacions. Així mateix, ha treballat en l’elaboració de recomanacions específiques. 

Alhora, s'ha l'elaborat un Manual de Bones Pràctiques per a Destinacions Turístiques Intel·ligents en matèria semàntica adaptat a la COVID-19, a la vegada que s'ha acabat el Directori de Solucions Tecnològiques per a les DTI i s'ha elaborat la Guia de Reactivació de les Destinacions Turístiques Intel·ligents. 

Entre els treballs en els quals es troba immersa la Xarxa cal incloure també un pla de formació i capacitació per a tots els membres que pretén millorar el coneixement i les habilitats dels gestors de les destinacions.

Amb l’última aprovació de la Comissió Executiva de la xarxa DTI, ja són 179 els membres, dels quals 119 són destinacions, 24 membres institucionals (com ara el Consell) i 35 empreses col·laboradores.