Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures signa el contracte del projecte del carril bici a Son Espases

Mobilitat i Infraestructures signa el contracte del projecte del carril bici a Son Espases

(07/10/2020)

L’actuació, que té com a finalitat millorar les condicions de la via, preservant la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes a l’Hospital Universitari, està previst que comenci aquest mes.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha signat aquest dimecres el contracte amb l’empresa Insae Infraestructuras S. A., que serà l’encarregada d’executar un itinerari de vianants i bicicletes al camí dels Reis de Palma que donarà accés a l’Hospital Universitari de Son Espases. Una actuació que està previst que comenci de manera imminent. 

L’actuació, que connectarà la barriada del Secar de la Real i zones annexes amb Son Espases, té com a principal objectiu preservar la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes. En aquest sentit, el conseller Iván Sevillano ha explicat que “per primera vegada donam la possibilitat d’arribar a l’Hospital de Son Espases sense necessitat d’agafar el cotxe. A més, el reduïm en perillositat, ja que dotam l’accés per a vianants de major seguretat. Aconseguir una mobilitat més sostenible és una prioritat i un repte per nosaltres. Aquest projecte, que permetrà ampliar la nostra xarxa de carrils bici, és una clara mostra.”

Característiques del projecte  
En una primera fase el projecte contempla l’execució de la senda per als vianants i bicicletes en paral·lel al Camí dels Reis, completament segregada del trànsit de vehicles. Es durà a terme a partir del carrer Dionís Bennàssar fins a l’actual accés a l’Hospital de Son Espases. 

La senda per ciclistes estarà formada per un vial per a vianants de 3,6 metres d’ample i 480 metres de longitud. Un parterre enjardinat separarà la zona reservada per als vianants, de la calçada. De manera complementària, es dotarà el passeig amb una xarxa d’enllumenat de baix consum, enjardinat i drenatge.  

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma varen signar a finals de la passada legislatura un conveni per a la cessió dels terrenys d’una durada de quatre anys que es podrà prorrogar a petició de qualsevol de les parts abans que es finalitzi el període de vigència. 

L’obra que té un termini d’execució de 6 mesos i un cost previst de 568.768€