Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS recalca la importància de separar circuits de positius i de no contagiats davant els directors de les residències de Gent Gran

L’IMAS recalca la importància de separar circuits de positius i de no contagiats davant els directors de les residències de Gent Gran

(25/09/2020)

El president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha analitzat amb els responsables de tots els centres de Mallorca la situació actual provocada per la pandèmia i ha explicat les principals línies de treball en marxa per prevenir i frenar els contagis


El president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i conseller de Drets Socials, Javier de Juan, i la directora insular de Gent Gran, Sofia Alonso, s’han reunit aquest divendres per videoconferència amb els directors dels 44 centres que formen part la xarxa residencial de persones majors de Mallorca. 

Durant la trobada s’ha analitzat la situació actual provocada per la pandèmia als centres per tal de respondre de manera efectiva a les necessitats de cadascun d’ells. De Juan ha insistit en la necessitat de realitzar els aïllaments de manera correcta i separar els usuaris positius en COVID dels negatius per evitar la propagació dels contagis. A més, ha avançat a tots els equips directius que la pròxima setmana entrarà en funcionament la nova residència de General Riera de Palma. Un nou centre que posarà en marxa l’IMAS destinat a atendre usuaris positius d’altres centres (públics i privats) que siguin asimptomàtics i no necessitin d’una hospitalització.

 El conseller ha insistit que la prevenció és essencial per a què el virus no es propagui i ha fet un repàs del calendari de cribratges que duu a terme la institució insular en coordinació amb la Creu Roja i la Conselleria de Salut. A finals de la propera setmana està previst acabar amb la primera de roda de proves, amb un percentatge actual de més del 98% de resultats negatius per covid-19 en totes les PCR efectuades. La intenció de l’IMAS és repetir aquests controls una vegada al mes, escurçant el període en cas que sigui necessari.

De Juan, a més, ha agraït la tasca dels responsables i el personal de tots els centres als qui ha demanat “no baixar la guàrdia”. El president de l’IMAS ha insistit en la necessitat d’una formació constant i continuada dels treballadors per tal d’evitar al màxim els contagis. En aquest sentit, ha informat que a partir de la pròxima setmana i, en coordinació amb la Conselleria de Salut, es reforçarà la formació als professionals. 

Durant la trobada també s’ha informat que els propers dies l’IMAS i el Govern  intensificaran les inspeccions per supervisar que es compleixen els plans de contingència i de riscos laborals.