Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana premiarà les millors fotografies de les rutes Culturals del Patrimoni Mundial

El III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana premiarà les millors fotografies de les rutes Culturals del Patrimoni Mundial

(25/09/2020)

S’estableixen 4 categories dotades amb 1.400 € cada una

El III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial - Les Rutes Culturals es posa en marxa amb més premis i altres novetats. El Certamen, que comptarà amb la col·laboració tècnica de l’Associació de Fotògrafs de Natura de les Balears (AFONIB) amplia el termini de participació, ja que els fotògrafs que hi vulguin concórrer podran presentar les seves instantànies fins al 18 d’octubre a través de la plataforma www.serradetramuntana.pixall.es. També s’amplia el nombre de categories i augmenta la dotació de premis, fins a un total de 5.800 € en premis.

Una altra de les novetats és que s’establirà un jurat popular a través de les xarxes per concedir el premi popular a la fotografia que prefereixin d’entre les premiades pel jurat format per especialistes en fotografia i en el patrimoni mundial de la Serra de Tramuntana i que nomenarà el Consorci Serra de Tramuntana.

Enguany, les categories de participació s’inspiren en el projecte del Consorci que es va publicar durant el 2019 i que es titula Les rutes culturals per la Serra, poble a poble. Aquest projecte proposa itineraris a cadascun dels vint municipis de la Serra, com una mena de petits centres d'interpretació que, ruta a ruta, assenyalen les aportacions de cada als valors que fonamentaren la Declaració Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Ho fa seguint diversos eixos temàtics com l’espiritualitat, la petjada de personatges il·lustres o l’aprofitament dels recursos naturals.

Categories i premis

Així, les bases del Certamen estableixen quatre categories:

  • La primera, titulada La mirada de la costa. L’aigua i les marjades es refereix a elements on l’aigua és present, tant la mar com els elements de la tecnologia hidràulica que ha arribat fins els nostres dies (pous, aqüeductes, molins d’aigua o safareigs, entre d’altres).

  • El món de les possessions. Els jardins senyorials valorarà fotografies amb detalls de cases i finques de possessió o dels jardins i horts de la Serra.

  • Els portals de la Serra. Pobles i llogarets cercarà la fotografia de la Serra des de diferents punts de vista com ara la resta de Mallorca, la mar o des de l’aire, a més d’elements dels nuclis de població.

  • I, per acabar, es premiarà la manera d’immortalitzar la petjada dels personatges reconeguts que han passat al llarg de la història per la Serra de Tramuntana, creacions dels artistes i elements de culte a la categoria Personatges de la Serra. Artistes i paisatges. Espiritualitat i relgió.

Cada categoria tendrà un primer premi dotat amb 800 € i dos premis d’honor de 300 € cadascun. A més, després de la decisió del jurat, es farà el certamen virtual a través de les xarxes socials del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per distingir la fotografia preferida dels internautes, que tendrà un premi extra de 200 €.

Tota la informació i les bases del III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana les podeu trobar a https://serradetramuntana.pixall.es/