Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca ja és membre de l’Organització Mundial del Turisme

Mallorca ja és membre de l’Organització Mundial del Turisme

(25/09/2020)

Mallorca ja és membre actiu de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), a través de la Fundació Mallorca Turisme del Consell. El Consell Executiu de l’OMT ha aprovat l’adhesió que serà ratificada per l’Assemblea General en la reunió propera.

Amb aquesta acceptació, l’illa forma part de l’ens turístic de més pes internacional, un referent en el desenvolupament del turisme que té per objectiu contribuir a crear un sector més ètic i responsable, centrat a beneficiar la comunitat internacional.

En la comunicació de benvinguda, des de l’OMT es destaca la importància de treballar de manera conjunta, per tal que, entre els més de 500 membres afiliats, es contribueixi a fomentar la recuperació del turisme i a mitigar els impactes que la pandèmia de la covid-19 està generant.

L’Organització Mundial del Turisme va ser creada el 1975 i forma part de les Nacions Unides. Responsable de la promoció del turisme des d’una perspectiva sostenible i justa, entre els seus membres hi ha tant ens i institucions públiques com iniciativa privada.

Mallorca en el context turístic internacional

L’entrada a l’OMT forma part d’un conjunt d’accions impulsades pel Consell perquè Mallorca se situï a l’avantguarda de la gestió sostenible i segura com a destinació turística.

D’una banda, cal recordar que l’FMT està tramitant la candidatura a l’Observatori de Turisme Sostenible i així poder formar part de la xarxa impulsada per l’Organització Mundial del Turisme per donar suport a la millora contínua de la sostenibilitat i col·laborar en la capacitat de recuperació del sector turístic, mitjançant la vigilància sistemàtica i periòdica dels resultats i l’impacte del turisme. Així mateix, els observatoris permeten comprendre millor l’ús dels recursos en el destí i fomentar la gestió responsable del turisme. Una vegada aprovada la candidatura, Mallorca serà la segona destinació d’Espanya en disposar d’un Observatori (actualment només Navarra en té), la vuitena de la UE i la trenta-unena a nivell mundial. 

D’una altra banda, Mallorca també ha iniciat els tràmits per obtenir la certificació UNWTO.QUEST de l’Organització Mundial del Turisme, encarregada de reforçar la qualitat i l’excel·lència de lideratge en les destinacions turístiques. 

Una vegada concedida, la Fundació Mallorca Turisme, entitat que la tramita, es posicionarà com la primera organització de gestió de destinació turística d’Europa que posseeix aquesta certificació. Es tracta d’una distinció que únicament s’atorga en superar indicadors estrictes de gestió, lideratge i governança eficient, amb la qual cosa es ratifiquen rigorosament aspectes fonamentals, com la seguretat sanitària del destí, la planificació i visió estratègiques, la garantia de la qualitat turística en tota la cadena de valor, així com la regulació del sector turístic.