Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Tot a punt per al Gran Premi Nacional de Trot 2020

Tot a punt per al Gran Premi Nacional de Trot 2020

(24/09/2020)

La prova es va ajornar el mes de maig i se celebrarà diumenge amb una cabuda màxima i seguint els protocols per evitar contagis de covid-19

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra; el president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, Lluís Socías; el vicepresident de la Federació Balear de Trot, Andreu Artigues, i l’escultor Miquel Sarasate han presentat la 87a edició del Gran Premi Nacional de Trot, que tindrà lloc aquest diumenge 27 de setembre a l’hipòdrom de Son Pardo.

Cladera, que s'ha referit al Gran Premi com «la màxima il·lusió per als criadors, per als cavallistes i per als aficionats», ha apuntat que des del Consell «donam i seguirem donant suport al trot, un esport centenari a Mallorca» i per això ha avançat que «aviat es presentarà el Pla de Dinamització del Turisme Eqüestre a Mallorca, que s’ha fet conjuntament entre l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca i la Fundació Mallorca Turisme, amb la implicació de tot el sector i que és una demanda històrica del món del cavall». La presidenta, a més, ha recordat que, en aquest primer any de legislatura, també es milloraran les instal·lacions dels hipòdroms de Son Pardo i Manacor, per modernitzar, promocionar i fer créixer el trot.

Per la seva banda, Lluís Socías ha destacat la feina conjunta dels darrers mesos amb la Federació Balear de Trot per poder celebrar aquesta carrera històrica amb totes les garanties sanitàries, complint la normativa actual de prevenció de la covid-19 i amb una cabuda limitada a 1.000 persones, que, malauradament, ha deixat moltíssimes persones aficionades sense poder assistir de forma presencial a l’esdeveniment. Tanmateix, la televisió autonòmica IB3 retransmetrà el Gran Premi Nacional i facilitarà un enllaç per seguir la jornada de carreres sencera per streaming. 

Socías també ha volgut posar de manifest la solemnitat d’aquesta jornada, que s’havia de dur a terme el tercer diumenge del mes de maig i que es va haver d’ajornar per mor de la pandèmia. Enguany s'ha comptat amb la col·laboració de l’escultor Miquel Sarasate, creador de les escultures que es donaran com a trofeu al menador i propietari del cavall guanyador.

El Gran Premi Nacional és una carrera per a poltres de 3 anys, amb un recorregut de 2.150 metres i una dotació de 100.000 euros en premis. És, a més, una de les proves esportives més antigues que se celebren de forma ininterrompuda des de 1934.