Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS ofereix una solució habitacional a les persones sense llar de l’anomenat parc Pocoyó de Palma

L’IMAS ofereix una solució habitacional a les persones sense llar de l’anomenat parc Pocoyó de Palma

(24/09/2020)

La institució insular acollirà als diferents centres de la xarxa d’inclusió social les persones que han estat desallotjades de l’assentament

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials ubicarà en els seus centres d’inclusió les dotze persones sense llar que vivien a l’assentament ubicat al parc dels Ceibos, conegut com el parc Pocoyó, després que l’Ajuntament de Palma hagi notificat a les persones que romanen a la zona que es troben en un espai de propietat municipal on s’ha de construir la nova seu de l’Institut Municipal d’Innovació (IMI), unes obres que ja estan adjudicades. L’IMAS i l’Ajuntament han fet feina de forma coordinada per trobar una solució a les persones que vivien al parc.

En concret són 12 persones que han estat ateses per l’equip de valoració i derivació de la xarxa d’inclusió social de la institució insular i a les quals s’ha informat de les diferents opcions que disposen en el marc de la xarxa d’inclusió. A l’actualitat, la xarxa està formada pels centres residencials de Ca l’Ardiaca, Sa Plaçeta, Casa de Família i l’Alberg de Manacor, a més dels nous centres de Ruberts, Son Ribes i el Molinar, que es varen obrir aquest estiu després de l’estat d’alarma. 

A l’assentament del parc Pocoyó han arribat a viure una trentena de persones sense llar, que ara s’ha reduït a 12 i que reubicarà l’IMAS. Totes aquestes persones eren ateses per la UMES (Unitat Mòbil d’Emergència Social), un dels serveis de la xarxa d’inclusió que té com a objectiu principal garantir les necessitats bàsiques i oferir atenció sanitària i psicosocial a les persones que no volen accedir a cap centre. 

L’IMAS continua treballant per no deixar ningú enrere i donar una oportunitat a les persones sense llar. L’ampliació de la xarxa en tres centres nous que es dugué a terme després de l’estat d’alarma i els programes d’accés a l’habitatge (housing first i housing led), que s’ampliaran els propers mesos, permeten diversificar els serveis i oferir una atenció més personalitzada per a aquest col·lectiu.