Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS duu a terme 1.220 proves PCR amb un resultat de 98,5% d’usuaris negatius en la segona setmana de cribratges massius als centres residencials de gent gran

L’IMAS duu a terme 1.220 proves PCR amb un resultat de 98,5% d’usuaris negatius en la segona setmana de cribratges massius als centres residencials de gent gran

(22/09/2020)

En les properes hores es realitzarà un cribratge complet a la residència La Bonanova arran del nou brot de covid-19 detectat en aquest centre.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), continua amb el pla de cribratges massius a les residències de Gent Gran de Mallorca. En aquesta darrera setmana s’han duit a terme 1.220 proves PCR a altres 8 centres residencials de Mallorca, de les quals 98,5% han tengut un resultat negatiu per covid-19. En aquest sentit, del total de persones analitzades, només 19 han donat un resultat positiu en les proves per detectar la malaltia.

L’IMAS continua així amb el monitoreig dels centres assistencials per a majors i està previst que en les properes hores es dugui a terme un nou cribratge massiu de la residència La Bonanova, arran del brot detectat els darrers dies.

D’ençà que es posà en marxa el pla de cribratges s’han realitzat proves a més de 2.200 persones entre residents i professionals de 15 centres assistencials de gent gran, i està previst que es continuïn duent a terme fins arribar a tenir monitoritzades més de 6.500 persones. Segons el conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, «la nostra intenció és poder dur a terme com a mínim un cribratge mensual a totes les residències de Mallorca que s’anirà repetint de manera periòdica».

Pel que fa a la residència La Bonanova, en les pròximes hores es durà a terme un cribatge complet de tot el centre després de detectar-se 10 positius durant aquest cap de setmana. La Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC) va realitzar més de 200 proves PCR a treballadors i usuaris entre dissabte i diumenge després de confirmar-se tres positius a dos mòduls de la residència. En total hi ha 9 usuaris positius, que han estat ingressats a diferents hospitals de l’illa i un treballador, que compleix quarantena a ca seva. Els dos mòduls on es varen detectar els casos estan aïllats i s’han suspès les visites de familiars.

El pla de cribratges massius de l’IMAS es duu a terme amb la col•laboració de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears i Creu Roja, que ha habilitat una consulta específica per als treballadors de les residències i que es desplaça a les diferents residències per prendre mostres als usuaris.