Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient presenta les jornades sobre les ratapinyades del Parc Natural de sa Dragonera

Sostenibilitat i Medi Ambient presenta les jornades sobre les ratapinyades del Parc Natural de sa Dragonera

(15/07/2020)

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha organitzat unes Jornades sobre els quiròpters (ratapinyades) del Parc Natural de sa Dragonera aprofitant que s'està realitzant un estudi sobre la població d’aquests mamífers voladors a l’illa amb l’objectiu de contrastar i ampliar la informació existent sobre els quiròpters del parc natural.

La vicepresidenta segona del Consell i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat la importància “d’estudiar, protegir i fer seguiment sobre la fauna i flora de sa Dragonera per saber en quines condicions es troben”, és vital ha afegit “de cara a la conservació de la nostra biodiversitat saber com afecta l’activitat humana del parc, el canvi climàtic, la contaminació o els plàstics, entre d’altres”. “Les ratapinyades són l’únic grup de mamífers que han sobreviscut l’arribada dels humans a l’illa de Mallorca, és de gran importància estudiar les seves poblacions”, destaca Josep Manchado, Director Insular de Medi Ambient.

El seu paper ecològic és fonamental, ja que són depredadors de multitud d'insectes i ajuden a mantenir controlades plagues forestals, agrícoles i urbanes, com els moscards. A més cal destacar que totes les espècies de ratapinyades de les Illes Balears estan protegides legalment i el coneixement sobre l'estatus de les seves poblacions és fonamental per poder garantir la seva conservació i preservació.

Sa Dragonera, declarat Parc Natural és un autèntic laboratori pels processos biològics i d'especiació. Des del departament de sostenibilitat i medi ambient es seguirà apostant i invertint en el coneixement per exemple de les papallones diürnes o les aus migrants entre d’altres. El divendres 17 de juliol (19:30), es durà a terme una conferència en general sobre la població de ratapinyades del parc a càrrec de Jordi Serra-Cobo, professor investigador de la Universitat de Barcelona. La conferència està destinada al públic en general i es farà a la Sala de Conferències de la Misericòrdia, a Palma. El dissabte 18, es farà un taller científic al Parc natural de sa Dragonera amb una xerrada sobre la distribució i el comportament de les ratapinyades a l’illa seguida d'una sortida nocturna al camp amb gravadora d'ultrasons per identificar les diferents espècies de ratapinyades que hi ha al parc.