Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient adjudica les obres del refugi nou de Galatzó

Sostenibilitat i Medi Ambient adjudica les obres del refugi nou de Galatzó

(15/09/2020)

«La incorporació del refugi nou és clau per a la Ruta de Pedra en Sec, un projecte que ens ajuda a acostar la natura a la gent. Amb un objectiu clar de conèixer-la, descobrir-la i gaudir-la de manera respectuosa», afirma la consellera Ribot

S’han adjudicat les obres del refugi a l’empresa Obras y promociones Comas SA, que va guanyar el concurs públic i que ara té un període d’un any per dur a terme les obres. Està previst que es reformin tres edificis: el refugi, una sala multifuncional i la casa del guarda.


El refugi estarà ubicat a l’edifici de les antigues porqueres, situat a quinze metres de la casa principal de la finca pública de Galatzó, i constarà de dotze dormitoris amb un total de cinquanta-dues places, a més de cuina, menjador i un espai multifuncional. El pressupost total de l’obra és d’1.410.683,97 euros i és finançat amb fons de l’impost de turisme sostenible (ITS).


«Descobrir l’entorn natural de Mallorca i fer-ho d’aquesta manera tan especial i sostenible com pot ser el senderisme, és garantia que entre totes i tots valorarem com cal i, per tant, protegirem i conservarem la serra de Tramuntana», ha afegit la vicepresidenta Ribot.


La finca de Galatzó, adquirida per l’Ajuntament de Calvià l’any 2006, té un gran valor cultural, històric i natural, i forma part de la Ruta de Pedra en Sec en la variant que parteix des Capdellà, concretament de l’etapa de Galatzó fins al refugi de la Coma d’en Vidal.


«Amb la futura incorporació d’aquest refugi nou, s’amplia la xarxa de refugis començant per Galatzó, que és l’entrada per a les excursions de Pedra en Sec al vessant sud», ha precisat el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado.


Una vegada acabades les obres, el refugi nou de Galatzó entrarà a formar part de la Xarxa de Refugis del Consell de Mallorca, per la qual cosa el total de places disponibles als refugis superarà les tres-centes. Els senderistes que facin la Ruta de Pedra en Sec podran unir més de 75 km de serra de Tramuntana, començant pel sud-oest amb el refugi de Galatzó a Capdellà fins a arribar al refugi de Pont Romà a Pollença, al nord de l’illa.


Refugi de Galatzó (es Capdellà), refugi de la Coma d’en Vidal (Estellencs), refugi de Son Tries (Esporles), refugi de Can Boi (Deià), refugi de Muleta (Port de Sóller), refugi de s’hostatgeria del Castell d’Alaró (Alaró), refugi de Tossals Verds (Escorca), refugi de Son Amer (Escorca) i refugi de Pont Romà (Pollença).
​​​​​​​