Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient posa en marxa un equip assessor per als municipis

Sostenibilitat i Medi Ambient posa en marxa un equip assessor per als municipis

(11/09/2020)

La vicepresidenta Ribot assegura que tancar el cercle de la matèria orgànica a Mallorca «és imprescindible per encaminar-nos cap a la sostenibilitat i ho hem de fer de la mà dels municipis».

Un equip format per dos tècnics ambientals ha començat a treballar aquest setembre en un projecte d’assessoria municipal, amb una durada prevista de tres anys, per donar als ajuntaments de Mallorca suport amb la redacció dels plans municipals de prevenció i reducció de residus. L’equip assessor també treballarà perquè aquells municipis que encara no estan fent la recollida selectiva de la matèria orgànica tenguin les eines tècniques necessàries per posar-la en marxa, i que aquells que ja ho fan puguin tenir l’assessorament per millorar-la i reduir les quantitats d’impropis presents. 

«Més del 40 % de la bossa tipus de rebuig domèstica correspon a matèria orgànica. Aquesta fracció és recuperable i si es recull de manera selectiva, es pot convertir en compost de gran qualitat que es pot emprar, per exemple, per produir menjar al camp mallorquí, producte local, i tancar el cercle de la matèria orgànica a la nostra illa», assegura la vicepresidenta segona i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. 

La directora insular de Residus, Patrícia Arbona, per la seva part, ha precisat que «d’aquesta manera s’estaria complint un dels objectius fonamentals del Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca i de la Llei de residus Balears». A més, en aquests moments són molts els municipis que tenen en tràmits urbanístics la regularització dels punts verds (deixalleries). La directora insular de Residus, Patricia Arbona, destaca que «aquest equip també proporcionarà ajuda tècnica, perquè puguin afrontar aquesta tasca» i ha afegit que «els ajuntaments han d’aprofitar el marc normatiu actual per fer aquests tràmits al més aviat possible».

Aquesta iniciativa s’emmarca dins els acords de Raixa, el pacte signat pel Consell de Mallorca on es recull el compromís de donar suport als ajuntaments de Mallorca per elaborar i implementar els plans municipals de prevenció i reducció de residus, en compliment de la Llei de residus de les Illes Balears i del Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos.