Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell promociona l’oferta de turisme esportiu de Mallorca a Berlín

El Consell promociona l’oferta de turisme esportiu de Mallorca a Berlín

(15/07/2020)

Acció promocional en el primer campionat internacional de tennis que es du a terme des de l’esclat de la pandèmia de la covid-19.

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha presentat a Berlín l’oferta de turisme esportiu que ofereix Mallorca. Aquesta acció s’ha dut a terme en el marc de la celebració del campionat de tennis Bett1Aces, que s’està celebrant aquests dies (fins al 19 de juliol) a Berlín i del qual Mallorca és un dels sponsors. 

Es tracta de la primera competició després de l’esclat de la covid-19, raó per la qual ha generat un gran interès internacional. Més de 175 mitjans internacionals estan acreditats per seguir l’esdeveniment, que es retransmet en directe a través d’Eurosport i que genera un impacte a xarxes socials de més de 21 milions de persones amb els comptes dels jugadors i les jugadores internacionals que hi competeixen: Elena Svitolina (WTA n.5), Kiki Bertens (WTA n.7), Julia Goerges (WTA n.38), Roberto Bautista (ATP n.20), Dominic Thiem (ATP n.3), Nick Kyrgios (ATP n. 40) i Jannik Sinner (ATP n. 73).

«Seguretat, qualitat, sostenibilitat i producte esportiu», aquests han estat els punts clau de la intervenció del conseller davant els mitjans internacionals que s’han congregat a l’Steffi Graf Stadium de Berlín per a la roda de premsa. 

Serra ha destacat que «Mallorca ha treballat intensament en favor d’una oferta turística segura, que manté la qualitat i que és capaç de garantir la seva capacitat d’atreure una àmplia gama de preferències, entre d’altres, l’oferta esportiva».

En aquest sentit, Serra ha destacat la gran qualitat del producte turístic esportiu davant el principal mercat emissor de l’illa: «A més de comptar amb excel•lents infraestructures per al desenvolupament amateur i professional de l’esport, l’illa també és escenari de campionats de gran repercussió internacional com són el Road to Mallorca [golf], Mallorca Championship ATP [tennis] i Mallorca Challenge [ciclisme]».

Per la seva banda, els tennistes internacionals Anastasia Sevastova i Roberto Bautista, també presents a la roda de premsa, han destacat la seva experiència entrenant i competint a l'illa, de la qual valoren especialment la perfecta combinació que suposa tenir bones instal·lacions esportives i una oferta turística de gran qualitat.

Un dels objectius del Pla de reactivació turística del Consell és destacar Mallorca com a destinació d’experiències a través de la promoció de productes concrets, com ara l’esportiu. Cal tenir en compte que l’illa, una destinació perfecta per a la pràctica de múltiples disciplines esportives, és un reclam turístic per un tipus de visitant que genera un turisme de major qualitat, desestacionalitzador i amb interès per conèixer i gaudir de productes que ofereixen altres sectors estratègics com són la gastronomia, la cultura, la naturalesa, la nostra cultura i el patrimoni.

Mallorca s’ha anat consolidant com a destinació per a la pràctica esportiva i, en l’actualitat, són molts els factors que proporcionen excel•lència: el clima, l’entorn i el paisatge, una xarxa completa d’equipaments esportius, i una oferta hotelera i complementària perfectament adaptades.


Xarxa d’instal•lacions i esdeveniments d’impacte internacional

Quant a les instal•lacions esportives a Mallorca, cal destacar que l’illa compta amb 24 camps de golf, una PGA training academy i 2 pitch and put. 

Pel que fa al tennis, hi ha 60 clubs federats i un total de 707 pistes (entre clubs, hotels i d’altres), de les quals 131 són pistes de terra batuda, 91 pistes dures i 11 pistes d’herba. Així mateix, compta amb 5 clubs d’alta competició.

En ciclisme, cal destacar les 16 rutes cicloturistes impulsades pel Consell de Mallorca, que suposen més de 2.300 km. Estan dividides en quatre grans àrees:  
A. Alcúdia-Pollença: 406 km 
B. Calvià: 920,50 km 
C. Cala Millor-Cala Rajada: 501,6 km 
D. Platja de Palma: 503,50 km

Així mateix, a Mallorca hi ha 1.460 piscines esportives, 452 pistes de pàdel, 74 camps de futbol i 5 velòdroms.

Aquestes són només algunes de les dades sobre instal•lacions que s’utilitzen per generar interès per a la persona visitant que vol combinar una estada vacacional amb la pràctica de l’esport.