Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

33 Ajuntaments de Mallorca disposen d'un gestor energètic municipal en el marc del Pacte de Batles i Batlesses

33 Ajuntaments de Mallorca disposen d'un gestor energètic municipal en el marc del Pacte de Batles i Batlesses

(18/09/2018)

L'objectiu principal és aconseguir reduir, com a mínim, un 20% les emissions de CO2 i fomentar l’ús eficient i l’estalvi d’energia

33 Ajuntaments de l'illa han comunicat, al Consell de Mallorca, el nomenament d'un gestor energètic municipal per dur endavant tasques relacionades amb la gestió dels seus equipaments consumidors d'energia i també liderar la lluita contra el canvi climàtic.

El Consell de Mallorca i el Departament de Desenvolupament Local col·laboren amb els consistoris dins de la iniciativa del Pacte de Batles i Batlesses pel clima i l'energia per aconseguir els seus objectius. El primer propòsit és aconseguir que es disposi d'un bon control dels consums i la despesa energètica mitjançant la implantació d'un sistema de gestió i comptabilitat energètica municipal. El segon és la redacció del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

El gestor/a és la persona encarregada de les tasques relacionades amb el subministrament i el consum energètic d'una organització i especialment de realitzar accions per fomentar l’ús eficient i l’estalvi d’energia per ajustar el consum i també d’intentar cobrir-lo amb energies renovables o més netes.


Els municipis són:

Alcúdia, Andratx, Algaida, Banyalbufar, Binissalem, Bunyola, Campanet, Campos, Capdepera, Costitx, Esporles, Felanitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Llucmajor, Mancor de la Vall, Manacor, Marratxí, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Porreres, Puigpunyent, Sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Santanyí, Ses Salines, Selva, Sineu, Son Servera i Valldemossa.

Ben aviat començaran reunions de treball conjuntes per establir la metodologia de treball específica.
A més, els municipis de Palma i Calvià també fan feina dins d'aquesta iniciativa.

El Pacte de Batles i Batlesses és una iniciativa de la Comissió Europea que va sorgir el 2008, amb l'objectiu de reduir, com a mínim, un 20% les emissions de CO2 pel 2020 comptabilitzant com a any de partida el 2005. Els objectius són fixats a escala de la UE, però allò que té de significatiu el Pacte és que l'acció té lloc en l’àmbit local, a través dels diferents plans d'acció que es presenten i desenvolupen a les diferents ciutats i regions que hi participen. En l’actualitat hi ha més de 7000 municipis signants.