Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere 268 aspirants afronten les proves físiques de les oposicions al Servei de Bombers de Mallorca

268 aspirants afronten les proves físiques de les oposicions al Servei de Bombers de Mallorca

(11/12/2021)

Els candidats hauran de superar sis proves, si volen continuar en el procés de selecció per a les 32 places que ofereix el cos de bombers.

Avui i demà diumenge 268 aspirants afronten la segona prova del concurs-oposició per cobrir 32 places del Servei de Bombers de Mallorca, el major nombre del cos en els darrers 15 anys. Es tracta de la part física de les oposicions, on els candidats hauran de superar sis proves.

Dels 412 candidats inicials, només en continuen 268, que són els que varen superar el qüestionari de la part general i específica. L’examen físic que avui s’està fent està dividit en sis parts: prova aquàtica, resistència aeròbica, força del tronc superior anterior, força del tronc superior posterior, salt vertical i flexibilitat. Les proves, que s’estan duent a terme al Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears, compten amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física de les Illes Balears.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha volgut destacar que «és una convocatòria ordinària per cobrir 32 places que s’ha tret per donar resposta a les necessitats d’assumir més plantilla per part del Servei de Bombers de Mallorca. Es tracta d’una convocatòria oberta, no és un procés de consolidació. I d’aquesta mateixa convocatòria sortirà una borsa per cobrir 40 places noves per quan sigui necessari».

Entre els candidats que estan fent avui les proves hi ha vuit dones. El Consell de Mallorca va fer, durant el procés d’inscripció, una campanya de difusió per convidar les dones a formar part del Servei de Bombers i animar-les a presentar-s’hi. D’aquesta manera es vol rompre amb els estereotips de les professions masculinitzades.

Tots els aspirants que superin l’apartat físic hauran de fer una darrera prova, que serà una avaluació psicològica que es farà mitjançant proves tipus test. Tot el procés de les oposicions es desenvolupa complint les mesures de seguretat per prevenir el contagi de la covid-19.

Aquesta convocatòria d’oposicions permetrà consolidar la plantilla del Servei de Bombers de Mallorca amb 32 places fixes i, a més, també servirà per crear una borsa per cobrir 40 places noves. D’aquesta manera queda palès el compromís del Consell amb un servei essencial com és el que ofereixen els bombers i les bomberes de Mallorca.