Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

100.000 euros per a projectes de participació ciutadana i de voluntariat desenvolupats a Mallorca

100.000 euros per a projectes de participació ciutadana i de voluntariat desenvolupats a Mallorca

(11/02/2022)

  • Els ajuntaments opten a un ajut de 9.000 euros per incentivar la participació de la ciutadania en la presa de decisions
  • Les entitats de voluntariat poden sol·licitar fins a 6.000 euros per a formació o promoció

La Direcció Insular de Participació del Consell de Mallorca ha publicat una nova convocatòria de subvencions per a projectes de participació ciutadana i a favor de l’acció voluntària. La finalitat és atorgar ajuts econòmics a projectes que tenguin una repercussió clara i un benefici directe en la població de l’illa. 

Segons recull el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) del 10 de febrer, la convocatòria es divideix en dues línies i està dotada amb un total de 100.000 euros. S’acceptaran sol·licituds fins al 4 de març. 

La primera línia de la convocatòria (70.000 euros) és la referent a projectes de participació, i està destinada a ajuntaments de menys de 60.000 habitants, atès que són els que menys pressupost poden destinar a actuacions d’aquest àmbit. Així, opten a un ajut màxim de 9.000 euros, que ha de servir per a projectes de participació ciutadana o de millora de l’estructura participativa municipal. 

Per tant, han promoure la incidència, la deliberació i la coproducció de la ciutadania en la presa de decisions i en la construcció col·lectiva (a través de processos participatius, pressuposts participatius, consultes ciutadanes, etc.). o bé que construeixin una estructura de participació a través de comissions o consells de participació, plataformes de participació, formació en participació ciutadana o assessorament i elaboració de normatives.

La segona línia (30.000 euros) és perquè entitats del voluntariat desenvolupin actuacions de formació o de promoció i captació del voluntariat en la part forana de Mallorca. Cada entitat pot sol·licitar un màxim de 6.000 euros.

Totes les actuacions s’han d’haver fet entre l’1 de setembre de 2021 i el 31 d’agost de 2022. 

Informació sobre les sol·licituds aquí.