Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

“Tens un monstre?”, un taller experimental per a famílies sobre les pors en una coproducció de Corcada Teatre i el Teatre Principal

“Tens un monstre?”, un taller experimental per a famílies sobre les pors en una coproducció de Corcada Teatre i el Teatre Principal

(04/11/2016)

Tens un monstre?, una coproducció del Teatre Principal i la companyia Corcada Teatre, s’estrenarà demà dissabte, a la Sala Petita.

Tens un monstre? és una proposta escènica que vol incentivar la participació de públic familiar, un procés d’experimentació obert, que va generant diferents formats, i que culminarà el proper desembre amb Matar el monstre, després d’un llarg i elaborat procés de creació i producció.

 

Interpretat per Maria Bauçà, Albert Mèlich, Mercè Sancho de la Jordana i Mon Joan Tiquat, Tens un monstre? es representarà el dissabte 5 i el diumenge 6 de novembre, en sessions matinals, a les 12 hores.

 

El director del Teatre Principal, Carlos Forteza, ha explicat que “es tracta d’un treball en procés, una proposta no convencional que fuig dels tòpics escènics més comuns”.

 

Per Albert Mèlich, Tens un monstre? “és un impasse en el procés de construcció de l’obra Matar el monstre, un taller per interactuar amb el públic, que ens permeti recollir recursos escènics mitjançant la tècnica de la prova/error”.

 

De fet, les funcions d’aquest cap de setmana seran el segon “impasse” de la companyia, dels tres que té prevists, en aquest procés de creació. El primer va ser a la passada Fira de Vilafranca, i el tercer serà al desembre a l’auditori de Sa Màniga de Cala Millor.

 

I tot plegat, es posa al servei de reflexionar sobre la por i les pors, des de les més irracionals i clàssiques com a la foscor o als monstres fins a les més quotidianes i domèstiques com a fer al ridícul en públic. “És un muntatge ple d’interrogants, el que volem és provocar una reflexió sobre les pors. Desmuntam, deconstruïm i reflexionam sobre les pors”, ha aclarit Mèlich.

 

Aquesta és la segona coproducció de les tres que se seleccionaren el passat estiu mitjançant una convocatòria pública. Guium, o la ciutat adormida, de Toni Lluís, que s’estrenà el passat 20 d’octubre, i Ningú no va als aniversaris a l’estiu, de Lluki Portas, que s’estrenarà el 8 de desembre, completen la terna.

En aquest sentit, Tens un monstre? és una peça que encaixa  a la perfecció amb la nova línia que el Teatre Principal ha obert en la programació de la Sala Petita, una línia que fuig dels “formats tancats i que aposta per l’experimentació en els nous llenguatges escènics”, segons ha precisat Mònica Pérez, adjunta a la direcció del Teatre.

 

Tens un monstre? és un espectacle per a tots el públics, encara que està especialment recomanat per a nins de 6 a 12 anys. Les entrades tenen un preu únic de 8 euros.