Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

“Separar per a Reciclar”, la nova campanya de sensibilització del Consell de Mallorca i Ecoembes

“Separar per a Reciclar”, la nova campanya de sensibilització del Consell de Mallorca i Ecoembes

(21/10/2016)

Es crea el “Comando Natura” per assessorar i resoldre dubtes dels ciutadans de manera més personalitzada i efectiva

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i la directora de Comunicació Corporativa i Marketing d’Ecoembes, Nieves Rey, han presentat avui dematí la nova campanya de sensibilització “Separa per a Reciclar”. Una campanya que ha comptat amb la participació de diferents batles de l’illa i del cantautor Tomeu Penya i que té com a objectiu conscienciar a la ciutadania de la importància de separar bé els residus a casa perquè després es puguin reciclar de manera eficient.

 

A més de la difusió de la campanya a través del mitjans de comunicació que es perllongarà fins el mes de febrer, s’ha volgut fer una passa per aconseguir un contacte més directe amb la ciutadania i resoldre els seus possibles dubtes. Per això, es crea “Comando Natura”, format per persones especialistes en educació ambiental que seran a prop de la zona de contenidors  dels 12 municipis mallorquins adscrits a la campanya per tal d’assessorar als veïnats. A més a més, aquelles persones que tinguin més dubtes podran sol·licitar que un membre del comando es desplaci fins a casa seva per resoldre’ls de manera més personalitzada.

 

Per altra banda, amb aquesta campanya, es vol aconseguir que la ciutadania tengui clara la diferència entre els conceptes de separar i reciclar. El que cal fer a casa és separar bé, i després són les empreses especialitzades les encarregades de reciclar els residus. De fet, un dels principals missatges d’aquesta campanya és “si no ho separes tu, no ho reciclarà ningú”, que posa en valor la importància dels actes de cada persona des del moment de desfer-se’n del residus.

 

Sandra Espeja ha destacat que aquesta és “una campanya diferent i innovadora a on s’ha aconseguit una implicació directe dels municipis i dels seus batles. I que es basa en una feina de carrer, de contacte directe amb la ciutadania”.

 

Per la seva part, Nieves Rey ha recalcat que “Mallorca té una gran biodiversitat i per això entre tots hem de posar el nostre gra d’arena per mantenir-lo. Des de Ecoembes desenvolupam aquest tipus de campanyes per recordar als ciutadans el paper important que juguen a l’hora de cuidar del seu entorn”.

 

Tota la informació sobre aquest projecte es pot trobar a la pàgina web www.separabe.com/es/

 

A Mallorca a 2015 es varen recuperar 13.908 tones d’envasos, 27.511 tones de paper i cartró i 22.603 tones de vidre. Tot i així, des del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca recorden que no és suficient i que s’ha de seguir fent feina per complir amb la normativa europea que marca que al 2020 la recollida selectiva ha de ser del 70%.