Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Àlex Rigola porta "Who is me. Pasolini" al Principal on reviu al director i escriptor italià

Àlex Rigola porta "Who is me. Pasolini" al Principal on reviu al director i escriptor italià

(31/10/2017)

El muntatge teatral "Who is me. Pasolini" del director català Àlex Rigola arribarà els propers dijous 2 i divendres 3 al Teatre Principal de Palma, en un format reduït per a 30 persones per funció.

Rigola signa aquesta obra, així com la direcció, en la qual dona veu a Pier Paolo Pasolini a partir del seu poema confessional Poeta de les cendres. Poc després de ser assassinat el 1975 en una platja d’Ostia, prop de Roma, aparegué en un calaix de casa seva un poema titulat Poeta de les cendres en el qual Pasolini oferia el seu testimoni autobiogràfic.

 

Rigola ha recuperat aquest text i l’ha apropat al públic en un muntatge tant peculiar com intimista, però sobretot efectiu, gràcies en bona part a la feina de l’actor Gonzalo Cunill. El públic, sols 30 persones en cada funció, es troba en una caixa, semblant a les caixes que s’usen per transportar grans obres d’art, i allà experimenta els records i vivències del cineasta i escriptor italià i, en especial, alguns moments de la seva agitada biografia com la infantesa en el Friül, l’amor incondicional cap a la seva mare, les primeres publicacions o, també, els processos judicials que el van assetjar, entre d’altres qüestions com la seva relació amb la literatura i el cinema, i la relació entre ambdues disciplines.

 

Projecció internacional

Rigola, un dels directors catalans amb més projecció internacional, ja havia abordat altres cèlebres artistes com Federico García Lorca (El público) i Andy Warhol, a part d’adaptar al teatre les novel·les de Roberto Bolaño 2666 i El policía de las ratas. Àlex Rigola també ha estat el director del Teatre Lliure entre el 2003 i 2011, director de la Biennale di Venezia entre 2010 i 2016, i actualment ho és dels Teatros del Canal de Madrid fins a final de temporada.

 

Who is me. Passolini es representarà el dijous 2 i el divendres 3 de novembre en quatre funcions que tindran lloc a les 19 i a les 21.30 hores. Cada funció es representarà en una caixa, que es troba sobre l’escenari de la Sala Gran del Teatre Principal que té un aforament limitat de trenta persones.

 

Aquest muntatge es va estrenar al festival Temporada Alta de Girona el 2016 i des de llavors ha visitat nombrosos escenaris de ciutats com Madrid, París o Sevilla. El passat estiu va estar en cartell al Festival Grec de Barcelona i ara, a la fi, es podrà veure a Palma.