Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere «La cultura dona vida, dona vida a la cultura», nova campanya del Consell per promoure esdeveniments culturals

«La cultura dona vida, dona vida a la cultura», nova campanya del Consell per promoure esdeveniments culturals

(04/03/2021)

La Direcció Insular de Cultura ha llençat un vídeo promocional dels esdeveniments culturals en què, amb el lema «La cultura dona vida, dona vida a la cultura», s’incideix en què la cultura és segura «amb l’objectiu d’animar els ajuntaments a programar actes i al públic a assistir-hi amb responsabilitat per contribuir a la dinamització del sector», ha dit la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, durant la presentació.

Busquets ha recordat que ara que les mesures per evitar contagis tornen a permetre la programació d’esdeveniments culturals en diferents espais, a teatres i auditoris, és cabdal que els ajuntaments reprenguin esdeveniments i espectacles ajornats i en prevegin de nous. Així, la consellera ha recordat que la Direcció Insular de Cultura ha posat 800.000 euros a disposició dels consistoris per programar activitats del Catàleg d’Activitats Culturals del Consell, conegut com a CACIM, «perquè la cultura arribi a cada racó de Mallorca». Ara mateix, els ajuntaments poden triar entre 550 activitats d’onze categories diferents: música, art de carrer, dansa, teatre, teatre infantil, projeccions, exposicions, rutes culturals, cicles de conferències, activitats per fomentar la inclusió lingüística i activitats per fomentar la lectura en català.

Així mateix, Busquets ha animat la ciutadania a participar en els esdeveniments culturals per dinamitzar el sector, «que tant ens ha donat i ara ens necessita».

El vídeo, que ha elaborat Cinètica Produccions, SL com a encàrrec de Cultura després d’un procés de selecció, compta amb la participació d’artistes, companyies, ajuntaments i públic. Es va rodar seguint totes les mesures d’higiene i seguretat en esdeveniments culturals del CACIM programats a diferents municipis de Mallorca i també al Teatre Principal.

Així, els esdeveniments enregistrats són el club de lectura d’adults de la Biblioteca d’Esporles; un concert de Xanguito; Very Very Slightly (coproducció del Teatre Principal); Els ocells (La calòrica, amb la col•laboració de la Fundació Mallorca Literària); una escenificació vocal i corporal de poemes en català (Tschock cultura); El viatge, de Laboratori de somnis (dins dels cicle EL JARDÍ MÀGIC) i Un Quixot de cine (Arsis Produccions Musicals).

Vídeos

"La cultura dona vida, dona vida a la cultura"