Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Vés enrere Patrimoni organitza les Primeres Jornades sobre Arquitectura Tradicional

La cita és aquest divendres i dissabte, 15 i 16 de març, a Montuïri. Una trobada que organitzen el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports juntament amb l’Ajuntament de Montuïri i que reunirà durant dos dies els principals agents vinculats amb la salvaguarda de l’arquitectura tradicional. 

 

L’arquitectura tradicional ha configurat el nostre paisatge i els escenaris de la nostra història, tant si parlam dels habitatges urbans i rurals com d’arquitectura del treball (molins, tafones, cellers, forns de calç, pous de neu, escars...) i d’infraestructures (camins, marges, parets, sèquies, fonts, rentadors, eres, aljubs...).

 

És aquesta riquesa la que es posarà damunt la taula els pròxims 15 i 16 de març, en motiu de les Primeres Jornades sobre Arquitectura Tradicional, que s’impulsen des del Servei de Patrimoni del Consell de Mallorca. Una trobada que ja ha esgotat les places disponibles i que reunirà un centenar d’assistents, entre professionals del món de la construcció, historiadors, conservadors i restauradors, així com propietaris i usuaris d’aquestes construccions i persones interessades en aquesta temàtica.

 

Participaran en les Jornades: especialistes en arquitectura tradicional mallorquina, com Neus García Iniesta i Miquel Ballester; els historiadors Gaspar Valero i Maria Pocoví; la coordinadora de la Unitat del Patrimoni Historicoindustrial del Consell de Mallorca, Aina Serrano; així com els màxims experts en arquitectura tradicional de l’Estat, com són Camilla Mileto i Fernando Vegas. Tots ells parlaran de com salvaguardar l’arquitectura tradicional de manera respectuosa, tenint-ne en compte la importància cabdal, com a expressió d’una societat, però que està abocada a l’abandonament, a la transformació i a la desaparició, si no s’articulen els mecanismes adequats per evitar-ho.

 

L’objectiu d’aquestes Primeres Jornades és encetar una línia de feina des del Servei de Patrimoni del Consell de Mallorca, a més d’oferir un lloc d’encontre per als professionals vinculats a l’arquitectura tradicional, així com per als propietaris i usuaris d’aquesta. Aquesta primera edició se centrarà en els habitatges permanents i, sobretot, en les diferents tipologies arquitectòniques, urbanes o rurals, de les diverses comarques mallorquines. En anys successius està previst tractar altres construccions o aspectes, com puguin ser les tècniques i els materials tradicionals.

¿¿¿¿¿¿¿