Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Vés enrere Madrid dona suport a la candidatura de Mallorca per integrar-se a l’Organització Mundial del Turisme i a l’Observatori del Turisme Sostenible

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, informa a la secretaria d’Estat de Turisme, Bel Oliver, de les principals línies d’acció en matèria turística

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha mantingut una reunió amb la secretaria d’Estat de Turisme, Bel Oliver, per informar de les principals línies d’acció que s’estan duent a terme des de la institució insular en matèria de turisme.

Entre les qüestions principals en destaca la candidatura de la illa per ser Observatori Mundial del Turisme Sostenible, la qual cosa suposarà proporcionar eines per a una millora contínua de la sostenibilitat i resiliència del nostre sector turístic.

«Volem convertir Mallorca en un observatori del turisme sostenible» ha explicat la presidenta Catalina Cladera. "Per això hem demanat l’aval de la Secretaria d’Estat de Turisme, i ja tenim el seu suport, a la nostra candidatura a l’Observatori de Turisme Sostenible perquè poguem formar part de l’Organització Mundial del Turisme». Cladera ha apuntat que «el nostre Pla Estratègic de Turisme ja va en aquest sentit, lligant la promoció a la sostenibilitat, per obrir-nos a nous mercats com l’escandinau, asiàtic o nord-americà, interessats en un producte diferent que Mallorca pot oferir».

Els OTS suposa participar en un sistema que proporciona eines de seguiment puntual, sistemàtic i regular del rendiment i de l’impacte turístics. Així mateix, permet connectar diferents destinacions, de manera que s’afavoreix un millor enteniment de l’ús dels recursos i fomentar una gestió responsable del turisme.

Actualment, a Espanya només hi ha una destinació amb aquesta distinció, la ciutat de Navarra. N’hi ha un total de 28 OTS arreu del món.

Organització Mundial del Turisme

La presidenta Cladera també ha explicat a la secretaria d’Estat que el Consell, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha tramitat la seva inclusió entre els membres de la Organització Mundial del Turisme. La sol·licitud ha estat acceptada i s’espera que a mitjans de 2020 ja sigui efectiva.

Formar part de la OMT permetrà estar integrats a una xarxa formada per 158 estats de tot el món que té per finalitat defensar valors ètics, socio-econòmics i de sostenibilitat de la indústria turística.

Mallorca, com a destinació de primer nivell, vol participar activament a una organització que defensa el valor del turisme com a motor de creixement econòmic sota criteris de desenvolupament social equitatiu i de sostenibilitat, sempre respectant l’autenticitat sociocultural.

Primer Pla de Promoció Turística de Mallorca

Bel Oliver també ha estat informada sobre els avanços del primer Pla de Promoció Turística de Mallorca. Es tracta de una acció organitzada i de la programació de la promoció de la principal industria de l’illa sota criteris sostenibles, socials, econòmics i de perspectiva en xarxa.

En aquest sentit, s’ha ressaltat que és una acció que es basa en la col·laboració Público-privada i neix amb l’objectiu de ser una plataforma de creixement sostenible que tingui en compte les diferents circumstancies per tal de fer del nostre sector una xarxa ferma, pròspera i amb projecció de futur.

En aquesta reunió també s’ha tractat altres assumptes d’interès per a la promoció turística de Mallorca com la col·laboració amb Turespaña per dur a terme accions conjuntes, tant en origen com en destí, amb especial incidència en els nostres mercats emissors: Alemanya, UK, països nòrdics i Espanya.

 

 

Informació relacionada