Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Son Caulelles obrirà el darrer mòdul amb vint noves places residencials per a persones majors a principis de 2024

Son Caulelles obrirà el darrer mòdul amb vint noves places residencials per a persones majors a principis de 2024

(28/09/2023)

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha visitat avui el centre que és l’únic de l’illa que compta amb la col·laboració de Sonrisa Médica

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat pel conseller insular de Benestar Social i president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, la vicepresidenta de l’IMAS, Magdalena García, i la directora insular d’Atenció Sociosanitària, Rosa Llobera, ha visitat avui les dependències de la residència de Son Caulelles, a Pòrtol, que el mes d’octubre farà un any que va començar a rebre els primers ingressos. 

Durant la visita, Galmés ha anunciat que el primer trimestre de l’any que ve obrirà el darrer mòdul de la residència de Son Caulelles, amb vint noves places per a persones majors. En aquest sentit, el president de la institució insular ha afirmat que “les persones són al centre de la nostra atenció i complim amb el compromís de reforçar els serveis públics per oferir a tothom allò que necessita”.

El centre va ser construït seguint el model d’atenció centrada en la persona que l’IMAS aplica a tots els seus recursos, programes i serveis. Aquesta residència està estructurada en cinc mòduls de convivència de fins a 20 persones cadascun, fet que afavoreix unes cures individualitzades i d’acord amb les necessitats concretes de cadascuna de les persones majors que hi resideixen. 

Un total de 66 persones viuen avui en dia en aquest centre residencial que té una capacitat de fins a 100 places. D’aquestes, 70 estan destinades per a persones amb dependència i les 30 restants varen ser conveniades amb la Conselleria de Salut del GOIB per a pacients majors de 65 anys, o de 55 anys amb dependència reconeguda, amb necessitats d’assistència sociosanitària de llarga durada. Ara mateix, 59 places estan ocupades per persones amb un grau III i II de dependència, i unes altres 7, per pacients de llarga convalescència. 

Durant aquest primer any de funcionament, han passat per aquesta residència, ubicada a un solar de 5.400 m2 cedit per l’Ajuntament de Marratxí, finançada pel Consorci de Recursos Sociosanitaris i gestionada al 100% per l’IMAS, un total de 82 persones usuàries. Precisament seguint les directrius que marca el model d’atenció implantat, que col·loca cada una de les persones al centre de les cures, Son Caulelles ofereix als seus residents un projecte conjunt amb Sonrisa Médica, que té com a objectiu millorar la salut emocional de les persones majors que conviuen al centre, i que el president Galmés també ha pogut conèixer durant la visita d’avui. 

Aquesta iniciativa de l’IMAS i Sonrisa Médica es va posar en marxa el mes d’abril d’enguany i Son Caulelles és, juntament amb la residència de Maó, un dels dos únics centres residencials públics per a persones majors a on Sonrisa Médica realitza aquest tipus d’intervenció. A la residència de Pòrtol, les sessions tenen una durada de 5 hores cada dimecres, i es fan en coordinació amb el personal sociosanitari de manera individual, grupal, amb un màxim de tres residents per reforçar vincles entre ells, o conjunta, de totes les persones usuàries del centre.

Durant la visita, el president del Consell també ha estat a la cova de Son Caulelles, coneguda també com a Cova des Moro. El Departament de Patrimoni de la institució insular va participar en les tasques de recuperació i adequació d’aquest jaciment prehistòric situat als terrenys annexos a la residència, que, a més de dignificar l’entorn del centre, posa en contacte les persones que hi resideixen i els seus familiars amb la natura i el patrimoni cultural.

Declaracions.

Vídeos

resi