Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca i la Federació tornen a posar en marxa la LligA 5, amb l'aposta per impulsar el futbol femení

El Consell de Mallorca i la Federació tornen a posar en marxa la LligA 5, amb l'aposta per impulsar el futbol femení

(29/09/2023)

S’organitzaran dues jornades obertes de captació els dies 22 d’octubre a Pòrtol i el 29 d’octubre a Felanitx que, de moment, compten amb 10 clubs inscrits

El Consell de Mallorca i la Fundació de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) reprenen la LligA 5 de futbol femení amb dues jornades obertes els dies 22 d’octubre al camp Son Caulelles - Cata Coll a Pòrtol i el 29 d’octubre al camp Es Torrentó - Mariona Caldentey Oliver a Felanitx. De moment, ja hi ha inscrits 10 clubs i les preinscripcions seguiran obertes fins dissabte 30 de setembre.

Les dues institucions ja perfilen els darrers detalls per començar oficialment el circuit el mes de novembre, una lliga que la temporada 2022-2023 va comptar amb 16 clubs inscrits i una gran acceptació social i de les famílies participants. 

Oberta a nines i joves nascudes entre el 2009 i 2017, la LligA 5 té per objectiu fomentar la participació de més nines en el futbol federat, sobretot d’aquelles que estrenen experiència, i promocionar la igualtat esportiva, amb un futbol més participatiu. A més, és la primera lliga de futbol femení en categories base de la història balear i obre una nova línia de joc per a nines en un format 5 x 5 sobre herba.

Més d’un milió d’euros en ajuts per a l’esport federat

El Consell de Mallorca dona suport a l’esport federat amb ajuts, que la temporada 2022-2023 han representat 1.045.000 euros. A més, impulsa campanyes i activitats de foment de valors, com l’actual LligA 5, per posar en valor la igualtat en l’esport. 

Per a la FFIB és una prioritat incrementar el nombre de llicències federatives de nines que vulguin jugar i el Consell ha donat suport a aquesta iniciativa, posant l’èmfasi en la necessitat de promoure un futbol més social.

Més informació: https://esports.conselldemallorca.cat/-/lliga5-futbol-femeni-1?redirect=%2F