Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Molins de vent, esglésies, canteranos, poblats prehistòrics, cabanes de roter, fòssils d’animals extints, torres de defensa, tafones, viles romanes, tèxtils, coves, sínies, cants litúrgics, llogarets, protocols notarials, quadres, jardins... tot això (i molt més!) fa part del patrimoni històric de Mallorca.

Al Consell de Mallorca es protegeixen escars, es tramiten els permisos per dur a terme les excavacions arqueològiques, es cataloguen antics casals urbans, es restauren molins d’aigua...

Amb tot això intentem preservar les restes que ens deixaren els navegants que arribaren a l’illa a l’antiguitat, els edificis que donen caràcter als centres històrics dels nostres pobles i ciutats, els enginys que permetien moldre el blat conreat als camps del Pla o els documents que testimonien les relacions comercials dels mallorquins durant l’edat mitjana.

Entre tot el patrimoni, tenim especial cura d’aquells elements que són únics, rellevants, singulars, excepcionals i els declarem Béns catalogats o Béns d’Interès Cultural.  Per poder fer-ho bé  necessitem inventariar, classificar, aprendre, compartir... Per poder protegir ens cal assessorar, supervisar, informar, intervenir, acompanyar, explicar, i en algunes ocasions, sancionar.

L’objectiu: que les generacions futures coneguin i gaudeixin del llegat d’aquells qui ens precediren. Un llegat que ho condiciona pràcticament tot, des del paisatge insular fins la manera de mostrar-nos al món.

La presidenta Cladera visita la base aèria de Son Sant Joan i l’avió Coronado

La presidenta Cladera visita la base aèria de Son Sant Joan i l’avió Coronado

(10/02/2020)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat avui matí, juntament amb la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, la base aèria Son Sant Joan, on ha mantengut una reunió amb comandaments del de l'Exèrcit de l'Aire, per conèixer en primera persona els serveis que presta l'Ala 49 a la comunitat balear i la situació actual de l'aeronau 'Coronado'.

"La col·laboració i coordinació institucional és fonamental per millorar la vida dels ciutadans", ha apuntat la presidenta, qui durant la visita ha recordat el paper que ha tingut l'exèrcit en situacions d'emergència a Mallorca i “que aquesta coordinació entre administracions i serveis d’emergència ha de continuar essent un element primordial d’actuació”.

Part de la visita l’han dedicada a l'Aeronau Convair CV-990 30 A5 "Coronado", que va ser declarada bé catalogat pel Consell de Mallorca l’any 2011 i que pertanyia a la desapareguda companyia Spantax, que el feia servir per vols regulars els anys 70 i 80. Després del tancament de la companyia, 11 'Coronados' varen ser desmantellats, quedant només aquest, que actualment roman a la base aèria de Son Sant Joan. Es tracta d'una màquina de gran valor històric aeronàutic, que també representa una de les icones de l’evolució turística a les Illes Balears a les dècades dels 60 i 70. El de Palma és un dels quatre que es mantenen complets a tot el món i l'únic a Espanya.

Tràmits i procediments relacionats