Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

Vés enrere El Consell i la UIB posen en marxa una campanya per promoure la cultura de la ciberseguretat

El Consell i la UIB posen en marxa una campanya per promoure la cultura de la ciberseguretat

(05/02/2023)

La institució insular difondrà entre els seus treballadors una campanya de ciberconsells i bones pràctiques per a l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació

El Consell de Mallorca i la Universitat de les Illes Balears han posat en marxa una campanya de conscienciació que es difondrà entre els treballadors de la institució insular, amb l’objectiu de promoure la cultura de la ciberseguretat.

La campanya consta de ciberconsells i bones pràctiques sobre aspectes com ara l’ús de contrasenyes, del correu electrònic, de wi-fi i les xarxes socials, i la navegació web.  Es basa en els materials informatius de la campanya informativa que la UIB ja ha començat a difondre entre els membres de la comunitat universitària amb l’objectiu de sensibilitzar i educar en matèria de ciberseguretat com a mesura de prevenció dels ciberatacs. 

El Consell de Mallorca agraeix l’esforç que la UIB fa per promoure la cultura de la ciberseguretat i que s’ha materialitzat recentment en la creació de la Unitat d’Innovació Tecnològica en Ciberseguretat (UNITCIB) i la signatura d’un conveni amb l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament del coneixement i les capacitats de les persones i organitzacions en l'àmbit de la ciberseguretat.

Cal remarcar que l’ús constant d’Internet, les xarxes socials o el correu electrònic no està exempt d’amenaces. Empreses, administracions i universitats de tot el món han patit atacs informàtics que posen en perill les seves dades i en dificulten l’activitat.