Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

La campanya No i Punt! Mallorca lliure d'agressions sexistes adapta el seu format a la situació de postpandèmia

La campanya No i Punt! Mallorca lliure d'agressions sexistes adapta el seu format a la situació de postpandèmia

(31/07/2020)

S'han elaborat cartells i adhesius amb un codi QR que conté material informatiu i un audiovisual de sensibilització que es distribuiran per tots els municipis

La consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, han presentat l'edició d'enguany de la campanya de prevenció i sensibilització No i punt! Mallorca lliure d'agressions sexistes. Es tracta d'una campanya a la qual dóna suport el Consell de Mallorca des de l'any 2017 i que ha adaptat a tota l'illa perquè els diferents ajuntaments de Mallorca s'hi puguin adherir.​​​​​​​

La situació de postpandèmia no ha paralitzat aquesta campanya que impulsa el departament de Presidència mitjançant la direcció insular d'Igualtat i Diversitat.

"En el primer trimestre de 2020 s'han produït a Mallorca 97 delictes contra la llibertat i indemnitat sexual, segons dades del Ministeri de l'Interior. La nova normalitat ha canviat el context de les festes i espais a on ens movem, no hi haurà verbenes ni festes, però no han desaparegut les agressions sexistes", ha expressat la consellera Suárez, qui ha explicat que la campanya s'ha adaptat a aquest escenari amb el mateix objectiu de sempre, que és crear entorns segurs i de respecte per a les dones en els espais d'oci, sensibilitzar sobre el respecte i el bon tracte, fomentar la llibertat de decisió de qualsevol dona en qualsevol situació i fer passes decidides cap a una Mallorca feminista, igualitària i sense violència cap a les dones.

"Aquesta campanya va més enllà de les festes i va més enllà d'una campanya d'estiu, perquè els espais privats on es poden produir agressions sexistes es perpetuen tot l'any i no només durant les festes populars d'estiu", ha explicat la directora insular Rosa Cursach.

Enguany, el No i punt! s'ha adaptat a la situació derivada de la crisi sanitària, i s'han substituït els fulletons informatius en paper que fins ara es repartien en paradetes a les verbenes i festes populars per adhesius i cartells amb un codi QR que enllaça a tot el material de la campanya.

Aquest material consta d'un document, per primera vegada difós en tres idiomes (a català i castellà s'hi afegeix informació en anglès), amb informació diversa sobre com actuar en cas de patir una agressió sexual, com actuar si presenciam una agressió i telèfons d'atenció específics, entre altre contingut informatiu.

El document també enllaça a un audiovisual (en versió llarga i versió curta) que té com a objectiu mostrar com massa sovint es normalitzen situacions que en realitat són agressions sexistes i com els agressors no solen percebre aquests fets com un delicte.

Des del compromís municipalista del Consell i del departament de Presidència amb relació a les polítiques d'igualtat, la cartelleria amb el codi QR s'enviarà a tots els ajuntaments de Mallorca perquè es facin seva la campanya. De fet, la cartelleria serà personalitzada per a cada municipi, amb el logo de cada ajuntament i la llegenda "Poble lliure d'agressions sexistes".

Els adhesius amb el codi QR també es distribuiran als trens dels Serveis Ferroviaris de Mallorca, amb qui la direcció insular d'Igualtat i Diversitat té un conveni de col·laboració.

El codi QR enllaça al següent material: https://web.conselldemallorca.cat/documents/774813/882693/No-i-punt.pdf/cb3db644-7cb0-0218-0d43-901bb6fd929f?t=1596115641803

Enllaç directe als vídeos (llarg i curt):

https://youtu.be/ytibW_NpKBM

https://youtu.be/v5FZl6GTnSU