Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

Apropa Cultura aterra als equipaments culturals del Consell

Apropa Cultura aterra als equipaments culturals del Consell

(15/01/2021)

L’entitat promou el dret de totes les persones d’accedir a la programació cultural a través d’una xarxa inclusiva que uneix programadors culturals i entitats socials.

Aquest 2021 APROPA CULTURA arriba a les Illes Balears fruit de l’esforç conjunt d'iniciatives públiques i privades, al cap i a la fi, fruit de la tenacitat i la il•lusió de persones. Una suma de persones que creuen en el dret universal d’accés a la cultura i en la plena inclusió. Amb el suport de Fundació “la Caixa”, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i l’Àrea de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma per continuar teixint una xarxa de programadors culturals i centres i entitats socials que estan convençuts que les arts ens milloren com a persones i com a societat. 

APROPA CULTURA és una xarxa inclusiva que uneix programadors culturals i entitats socials que treballen amb col•lectius en situació de vulnerabilitat per facilitar el dret d’accés de totes les persones a la programació cultural a un preu molt reduït. Per mitjà de la plataforma digital www.apropacultura.cat obrim una finestra única d’accés a la cultura per a les entitats i centres socials. 

Ja s’ha començat a treballar amb equipaments culturals de referència a Mallorca que incorporaran progressivament la seva programació al programa Apropa: Teatre Principal de Palma, CaixaFòrum Palma, Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, Fundació Mallorca Literària, Teatres Municipals de Palma, Casal Solleric, Can Balaguer, Museu de Mallorca, Museu Marítim i Museu Krekovic. Està previst per a final del primer trimestre de 2021 fer la presentació de la primera programació.

Tots els centres i entitats socials de les Balears que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat que ho desitgin ja es poden registrar de manera gratuïta al programa APROPA a través del portal web www.apropracultura.cat i començar a gaudir de l’experiència amb nombrosos recursos de formació per als educadors, així com estar al corrent de tota l’oferta cultural (espectacles de teatre, concerts, visites guiades, tallers...) a preu reduït que els equipaments adherits posaran a la seva disposició. 

 

L’accés a la cultura és un dret, dignifica la persona i normalitza la seva inclusió plena a la societat

El programa APROPA CULTURA, que va néixer a l’Auditori de Barcelona a l’any 2006 a Catalunya amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura, aterra a les Balears amb la voluntat clara de fer créixer la comunitat Apropa continuant amb el model d’èxit i fent servir tot el coneixement acumulat amb anys d’experiència.

Actualment Apropa compta amb la complicitat de més de 120 equipaments culturals d'arreu de Catalunya, 2.573 entitats socials adscrites a la xarxa i amb presència a 41 municipis catalans. Apropa Cultura ha promogut 312.256 experiències culturals des de 2006.