Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient disposarà de més d'11 milions d'euros de pressupost per a l'any 2021

Sostenibilitat i Medi Ambient disposarà de més d'11 milions d'euros de pressupost per a l'any 2021

(22/11/2020)

L'aposta pels envasos reutilitzables, l'assessorament als ajuntaments en la gestió de residus, l'obertura de trams de la Ruta de Pedra en Sec i els nous refugis de Raixa i Galatzó, entre les partides més destacades

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca disposarà d'un pressupost d'11.152.885 milions d'euros per a l'any 2021. Treballar per la reducció de residus i garantir el dret de la ciutadania a acostar-se a la natura de manera sostenible a través de les rutes senderistes i els refugis són prioritats indiscutibles del departament dirigit per Aurora Ribot.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient valora les xifres molt positivament, destacant que «aquests pressupostos permeten al departament seguir apostant per l'economia circular i la sostenibilitat en la gestió de residus, però també oferir a la ciutadania una manera sostenible de gaudir de la natura a través de les rutes del Consell i la xarxa de refugi que surten reforçades amb aquests pressupostos» i ha volgut deixar clar que «seguim amb el compliment dels Acords per Mallorca, signats a Raixa».

El departament destinarà uns 92 mil euros per continuar donant suport als ajuntaments amb l'assessorament tècnic i també per a la redacció dels seus plans de prevenció de residus i la implantació de la recollida d'orgànica. Apostar de manera decidida per la prevenció de residus és un dels objectius dels pressupostos, amb una subvenció de 150 mil euros per envasos reutilitzables i un estudi per la implantació de sistemes de dipòsit, devolució i retorn d'envasos a Mallorca (SDDR).

També es destinarà 717 mil euros a reparar i obrir trams de la Ruta de Pedra en Sec, concretament, a començar la recuperació del camí de Cala Murta al Far de Formentor, un tram d'Estellencs i el tram de Son Fortuny, al municipi d'Andratx. Pel que fa als nous refugis per senderistes, el de Galatzó comptarà amb una dotació de 140 mil euros per les instal·lacions i mobiliari i es destinaran 130 mil a la redacció del projecte del nou refugi de Raixa.

El departament inverteix bona part del seu pressupost en personal que també duu endavant projectes de gran importància. Per destacar-ne alguns, durant el 2021 es rehabilitaran bona part de les edificacions de Raixa com el mirador Neoàrab, els marges del jardí d'Apol·lo o les runes i el jardí de Neptú.

Els pressupostos del Consell per al 2021 se situen en 494 milions d'euros essent el més elevat de la institució insular per rescatar la ciutadania en uns moments tan complicats que ens ha tocat viure. El pressupost s'incrementa en un 2,4% en relació amb el 2020, en un esforç per assegurar la qualitat dels serveis i seguir al costat de la gent. Aquests comptes aprofundeixen en les polítiques progressistes per encaminar Mallorca cap a la sostenibilitat.