Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

La presidenta Cladera expressa el seu suport a la indústria artesana del fang a Marratxí

La presidenta Cladera expressa el seu suport a la indústria artesana del fang a Marratxí

(23/10/2020)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat avui diverses olleries i professionals de l'artesania del fang de Marratxí, per conèixer la situació i necessitats actuals d'aquestes empreses familiars. A la visita també han participat el batle de Marratxí, Miquel Cabot, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la directora insular de Comerç i Artesania, Marta Llodrà, així com regidors i regidores de l'ajuntament de Marratxí.

El recorregut ha començat a Sa Cabaneta, a on han visitat les siurelleries Ca Madò Bet dels siurells i Can Bernadí Nou, artesans que conserven la tradició dels siurells fets a mà. Han visitat també diverses olleries tradicionals, com la de Can Vent, Can Pere Coll i Can Bernadí, a Pòrtol, totes elles amb el document de qualificació artesana (DQA) i la carta artesana, que ara el Consell de Mallorca ha establert que tengui una vigència renovable de 5 anys per garantir la professionalitat del sector i assegurar el valor del producte artesà de Mallorca.

La presidenta Cladera ha agraït a totes les famílies d’artesanes i artesans de la ceràmica «el seu esforç per fer possible que segueixi la tradició malgrat les dificultats, en un any en què no hi ha hagut fires ni vendes al sector turístic ha apuntat». «Allò important és resistir, hem vist que estan cercant alternatives a la crisi i des del Consell tenim clar que hem se seguir donant suport a aquesta tradició tant arrelada i tan important en l'economia de Marratxí, que hem de potenciar, mantenir i protegir», ha dit.

Cladera ha apuntat que el Consell, mitjançant ajuts del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, dona suport a la industria artesana i ha recordat que aquest producte artesà es podrà acollir als beneficis de difusió i promoció que suposarà la creació de la marca Producte de Mallorca.

Per la seva part, el batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha apuntat que es tracta d'un sector molt familiar que «des de l'ajuntament volem preservar, és part de la nostra cultura i tradició estam compromesos amb ells també durant la pandèmia».