Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

La consellera de Territori del Consell de Mallorca i el batle de Banyalbufar preveuen les ajudes que podrà rebrà el municipi i les persones afectades pel cap de fibló.

La consellera de Territori del Consell de Mallorca i el batle de Banyalbufar preveuen les ajudes que podrà rebrà el municipi i les persones afectades pel cap de fibló.

(14/09/2020)

La institució insular ha anunciat reunions amb el batle de Valldemossa i la batlessa d'Esporles, localitats que també van patir les conseqüències de la tempesta

La consellera de Territori del Consell de Mallorca, Maria Antònia Garcías, s'ha reunit aquest dilluns amb el batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà per concretar les ajudes que rebrà el municipi i les persones afectades pel temporal del passat 29 d'agost. De les tres localitats afectades per la tempesta: Esporles, Valldemossa i Banyalbufar és aquesta darrera la que va patir una major afectació. Aquest és el motiu pel qual Garcías s'ha desplaçat primer a aquest municipi. La consellera de Territori ha compromès trobades amb el batle de Valldemossa, Nadal Torres i la batlessa d'Esporles, Maria Ramon.

El Departament de Territori treballa en la inclusió duna línia d’ajuda específica per pal·liar els danys causats per la tempesta en béns municipals, dins del Pla Mallorca Reacciona, en concret en la convocatòria destinada als municipis de la Tramuntana, que té una inversió d'un milió d'euros. Aquesta ajuda servirà per reparar danys en edificis públics que no estiguin coberts per assegurances i també camins, fanals, asfaltats, marges de camins i accessos que hagin quedat malmesos pel fenomen meteorològic advers.

D'altra banda, dins de les mateixes línies habituals del Consell de Mallorca es vol concretar una altra línia d'ajuda específica per efectes de la tempesta per a particulars, que podran reparar així les destrosses que hagin afectat edificacions i que no estiguin cobertes per assegurança així, com les tanques de les finques. També s'estudia d'incloure els danys en zones forestals.

La consellera Maria Antònia Garcías ha explicat que la setmana que ve es farà una segona reunió  per comprovar valoracions econòmiques dels danys que calculen els consistoris en cada terme municipal.