Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la normalització lingüística que promou el Consell de Mallorca: cursos, recursos en línia, convocatòries de subvencions per fomentar l’ús de la llengua, servei d’assessorament i campanyes per ampliar la presència del català arreu.

El Servei de Normalització Lingüística actua en dos àmbits diferenciats. Internament té la responsabilitat de vetllar per la qualitat lingüística de la documentació que generen el Consell de Mallorca i els organismes que en depenen, així com intervenir en actuacions d’assessorament en relació amb la llengua catalana. I externament duu a terme accions per fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua en tots els àmbits i les activitats de la vida social de l’illa, i propiciar i mantenir relacions amb les institucions, especialment amb els ajuntaments de Mallorca, per tal d’avançar conjuntament en el camí de la normalització.

 

 

S’encarrega dels aspectes normatius de la llengua, du a terme la correcció dels texts que genera la institució, la fixació de models de documents i l’assessorament i col·labora amb altres institucions pel que fa a la normativització.

Treballa per ampliar la presència del català en diferents àmbits. Entre altres iniciatives, elabora plans de millora de l’ús del català en el Consell de Mallorca i centres i organismes que en depenen, així com campanyes adreçades a l’acollida lingüística de la població nouvinguda i a l’ús del català en el món de l’empresa i el treball.També dissenya accions per treballar les actituds lingüístiques del personal de la corporació i prepara actuacions sobre drets lingüístics, vocabularis, cursos de perfeccionament adreçats a mitjans de comunicació i, en general, qualsevol acció que contribueixi a fomentar la llengua.

 

 

Servei gratuït d’assessorament, correcció i traducció de texts adreçat a empreses i particulars. La sol·licitud d’aquest servei es realitza en la seu electrònica del Consell de Mallorca, a la qual podeu accedir des de l’apartat Tràmits i procediments relacionats d’aquesta pàgina.   

Els Premis Mallorca de Creació Literària 2019, disponibles com a regal de Sant Jordi

Els Premis Mallorca de Creació Literària 2019, disponibles com a regal de Sant Jordi

(21/04/2020)

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística anima a regalar els Premis Mallorca 2019 i dona suport a la iniciativa Llibreries Obertes.

Les obres guanyadores dels Premis Mallorca 2019 en les categories de Narrativa i Poesia ja estan disponibles per regalar aquest Sant Jordi i formen part de les recomanacions que fa el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, que anima a regalar literatura en català per llegir durant el confinament o bé per recollir a les llibreries tot d’una que sigui possible.

L’obra Nosaltres, qui, de Mireia Calafell, guardonada amb el Premi Mallorca 2019 en la categoria de poesia, ha estat editada per LaBreu Edicions i ja està disponible. Es pot adquirir als establiments adherits a “Llibreries Obertes”, una iniciativa que pretén mantenir la venda de llibres per així afavorir que les llibreries puguin tornar obrir en acabar el confinament. Els exemplars adquirits ara es podran recollir en ser possible l’obertura al públic dels establiments.

L’obra guanyadora del Premi Mallorca de Narrativa 2019, El misteri d’Arthur Rimbaud, de Miquel Esteve Valldepérez, ha estat editada per Univers. Es pot comprar ja com a regal de Sant Jordi, en prevenda, i el mes de maig ja estarà disponible a les llibreries.

Pel que fa al Premi Mallorca 2019 d’Assaig, Llengua, terra, pàtria i nació. L’evolució de la consciència lingüística i etnocultural entre els cristians de l’illa de Mallorca (s. XIV-XVII), d’Antoni Mas Forners, aviat estarà disponible.

Els Premis Mallorca 2019 es varen lliurar en el marc de l’acte central de la Diada de Mallorca del 31 de Desembre.

D’altra banda, la Direcció Insular de Política Lingüística ha encetat una campanya a Twitter en què fa difusió de les propostes de llibres per regalar aquest Sant Jordi de les llibreries de Mallorca que formen part de la iniciativa Llibreries Obertes.

Tràmits i procediments relacionats