Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la normalització lingüística que promou el Consell de Mallorca: cursos, recursos en línia, convocatòries de subvencions per fomentar l’ús de la llengua, servei d’assessorament i campanyes per ampliar la presència del català arreu.

El Servei de Normalització Lingüística actua en dos àmbits diferenciats. Internament té la responsabilitat de vetllar per la qualitat lingüística de la documentació que generen el Consell de Mallorca i els organismes que en depenen, així com intervenir en actuacions d’assessorament en relació amb la llengua catalana. I externament duu a terme accions per fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua en tots els àmbits i les activitats de la vida social de l’illa, i propiciar i mantenir relacions amb les institucions, especialment amb els ajuntaments de Mallorca, per tal d’avançar conjuntament en el camí de la normalització.

 

 

S’encarrega dels aspectes normatius de la llengua, du a terme la correcció dels texts que genera la institució, la fixació de models de documents i l’assessorament i col·labora amb altres institucions pel que fa a la normativització.

Treballa per ampliar la presència del català en diferents àmbits. Entre altres iniciatives, elabora plans de millora de l’ús del català en el Consell de Mallorca i centres i organismes que en depenen, així com campanyes adreçades a l’acollida lingüística de la població nouvinguda i a l’ús del català en el món de l’empresa i el treball.També dissenya accions per treballar les actituds lingüístiques del personal de la corporació i prepara actuacions sobre drets lingüístics, vocabularis, cursos de perfeccionament adreçats a mitjans de comunicació i, en general, qualsevol acció que contribueixi a fomentar la llengua.

 

 

Servei gratuït d’assessorament, correcció i traducció de texts adreçat a empreses i particulars. La sol·licitud d’aquest servei es realitza en la seu electrònica del Consell de Mallorca, a la qual podeu accedir des de l’apartat Tràmits i procediments relacionats d’aquesta pàgina.   

El Servei de Normalització Lingüística impulsa una campanya per dinamitzar el català amb els adhesius Uep! aquests dies de confinament

El Servei de Normalització Lingüística impulsa una campanya per dinamitzar el català amb els adhesius Uep! aquests dies de confinament

(06/04/2020)

El Servei de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca ha creat una seixantena d’adhesius per dinamitzar el català amb adhesius per mitjà de WhatsApp. Són adhesius de motius alegres i divertits amb expressions i paraules que es fan servir sovint en les converses de WhatsApp; algunes ben útils aquests dies de confinament a casa.

L’objectiu de la campanya “Uep!” és que tothom pugui interactuar a WhatsApp en català de manera desenfadada i amb expressions que els siguin pròximes i familiars. Per aconseguir-ho, s’ha posat a l’abast de tothom una seixantena d’adhesius que es poden rebre de manera gratuïta si s’envia un missatge de WhatsApp al telèfon 660 427 572 i s’hi indica el sistema operatiu del mòbil: Android o iOS.

“Uep!” s’ha posat en marxa per mitjà del Twitter i Facebook de Llengua Mallorca, després de la gran acollida de la campanya anterior “Per Nadal, molts d’anys!”. Aleshores es varen rebre més de 1.500 missatges de WhatsApp per sol·licitar la cinquantena d’adhesius i, en total, se’n reenviaren 75.000. Les demandes, sobretot, varen provenir de Mallorca, també d’arreu de l’estat espanyol, i d’altres països com ara Anglaterra, Irlanda, Alemanya, Suècia...

Aquests dies de confinament a casa es preveu una gran demanda dels adhesius Uep! i es demana a tothom paciència i tranquil·litat a l’hora de rebre’ls. El Servei de Normalització Lingüística assegura que les peticions es contestaran per ordre estricte d’arribada fins que es tanqui la campanya.

Els adhesius o stickers de WhatsApp són il·lustracions més grans i molt més variades que els emojis i que permeten crear col·leccions amb temàtiques pròpies. No va ser fins a finals de 2018 quan WhatsApp va decidir incorporar els adhesius al seu arsenal comunicatiu (ja n’hi havia per Line, Telegram o Facebook), però des de llavors s’han popularitzat moltíssim.

Tràmits i procediments relacionats